Communekind Rakesh over Wild Wild Country

Rakesh is een jonge sannyasin die opgroeide in de commune en nu Tantric Dance evenementen leidt en festivals organiseert. Zie Evenementen en Concerten. Hij heeft een blog geschreven over Tantra in 2018 en de docu Wild Wild Country en zijn persoonlijke ervaringen in de Osho commune.

   Tantric Dance

‘Wat was 2018 een wild jaar voor de tantra wereld! Niet eerder is er in één jaar zoveel aan het licht gekomen en was er zoveel publiciteit rondom tantra en tantra-yoga.
Er was heel veel aandacht voor misbruik door ‘tantrameesters’ en ontluisterende berichten over alternatieve leefgemeenschappen, maar het meest aangrijpende voor mij persoonlijk in 2018 was de populaire documentaire en Academy Award winnaar (Emmy Outstanding Documentary); Wild Wild Country op Netflix. Na iedere aflevering had ik tijd nodig om deze te laten bezinken. Het was speciaal aangrijpend voor mij omdat ik ben opgegroeid in de Baghwan (later Osho) Commune. Mijn ouders waren er vanaf het begin bij betrokken en ik heb in verschillende communes in Nederland gewoond. Ook ben ik op heel jonge leeftijd in Poona (India) en Oregon (US) geweest. Toen ik vier was, vroeg mijn moeder (haar naam was toen Pratiti) of ik een Sannyasin naam wilde. Inmiddels ben ik 41 jaar en iedereen kent mij als Rakesh. Je zult wellicht begrijpen dat die periode een grote invloed heeft gehad op mij. Toen ik ouder werd, is ook tantra een grote rol in mijn leven gaan spelen.’

   Communekind Rakesh

‘Ik kwam al op zeer jonge leeftijd in contact met Osho’s leer en leerde veel van zijn boeken en meditatietechnieken. Dat alles hebben mij een mooie basis gegeven voor zelfonderzoek en mijn (spirituele) ontwikkeling.’…

‘Ik voel een zekere teleurstelling door het ‘mislukken’ van deze (wereldwijde) commune. Het heeft niet de nieuwe wereld gebracht die het voor ogen had. Ik herken de pijn bij andere Sannyasins, die de enorme kracht en het liefdevol samenzijn missen dat zij samen met Osho in die tijd hebben ervaren.’…

‘Zolang je maar een Meester hebt die je ook laat zien hoe overbodig hij/zij is en je kan laten inzien niemand blindelings te volgen. Of zoals Osho het zegt: ‘My whole effort is to leave you alone with no mediator.’  Maar al is de meester nog zo goed, je kunt toch betoverd worden door hem/haar en verstrikt raken in de commune (Sangha) en alles wat daar omheen gebeurt. En de talrijke valkuilen pas gaat zien wanneer je uit de commune (sekte) bent gestapt.’…

‘Ik sluit af met de laatste woorden van Osho; “Je zult het je herinneren… wanneer ik ben heengegaan. Je zult niks kwijtraken, misschien ga je iets verkrijgen waarvan je absoluut onbewust bent.”’

Lees de hele blog: Wild Wild 2018.