Burnout bij studenten

NOS komt op 7 april met het nieuws: Actieplan moet leiden tot minder studenten met burnouts. Osho Actieve Meditatie is HET middel om burnout te voorkomen. De psychische klachten die studenten ervaren hoeven zelfs niet eens zover te komen als ze zichzelf door actieve meditatie alert en fit weten te houden. Een uur actieve meditatie elke dag, 21 dagen lang, en er kan een DOORBRAAK plaatsvinden. Geen ‘Zombie-status’ meer over. ‘Radical methods for radical times’: Actieve meditaties.

Osho Zen Tarot kaart: Breakthrough

Hoe ontstaat burnout bij studenten?
Je wil hoge cijfers voor je tentamens, een bijbaan die goed op je cv staat, je vrienden genoeg zien en ook nog een beetje fit blijven. De mentale druk waar studenten mee te maken krijgen is hoog. En ze hebben steeds vaker psychische klachten.
Daarom is er nu een gezamenlijk actieplan om het welzijn van studenten te verbeteren. Het initiatief komt vanuit hogescholen en universiteiten zelf, en heeft steun van verschillende zorgpartijen.
Een van de belangrijkste doelen van het plan: onderwijs moet niet alleen gericht zijn op prestaties, maar ook op welzijn. ‘Dat betekent niet dat studenten allemaal naar een psycholoog moeten. Maar we moeten voorkomen dat er straks een hele generatie rondloopt als zombies’, zegt Rhea van der Dong van het Interstedelijk Studenten Overleg.