Boeddhaveld Dag in Amersfoort

Het was gisteren een inspirerende middag in het Life Force Fitness centrum, die begon met een quote van Osho over meditatie waarna zo’n 30 mensen ervaringen hebben gedeeld over meditatie. Sommigen hadden verhalen over de jaren zeventig, over persoonlijke ontmoetingen met Osho in India, anderen waren sinds een paar jaar in contact gekomen met Osho, het was opvallend te horen hoe geraakt ze waren door Osho’s boeken en zijn meditaties.
Prembuddha heeft zijn idee gepresenteerd over weekenden samen in de natuur, in een Nivon huis bijvoorbeeld, met meditaties, samen koken, wandelingen, muziek en dans. De tijd van de communes is verleden tijd maar er blijkt nog steeds veel animo te zijn voor samen mediteren en het leven te vieren. Een groepje mensen gaat werken aan een follow up.

Mayo en Khoji hebben namens de Vrienden van Osho het plan gepresenteerd voor een opleiding van meditatieleiders. Deze vindt plaats in twee weekenden in april en mei volgend jaar in een mooi conferentieoord in Driebergen. Sudheer, die samen met Lahma de training gaat verzorgen, vertelde over de inhoud van de training. Er zit een gedegen research achter die gedaan is door Garimo en anderen en die laat zien hoe zorgvuldig Osho zijn meditaties heeft ontworpen. De ervaring leert dat meditatieleiders vaak hun eigen interpretatie geven aan Osho’s meditaties waardoor ze hun effectiviteit verliezen. De training komt met een certificaat om Osho meditaties te leiden, denk aan centra, yogascholen, bedrijven of instellingen. De opleiding is bedoeld voor sannyasins zowel als voor niet-sannyasins. Nadere informatie volgt binnenkort.