Behoud van het Resort in Pune

Het Management Team van het OSHO International Meditation Resort in Pune heeft een verklaring uitgebracht waarom een deel van het vastgoed in Koregaon Park in Pune te koop staat. Het gaat om het Basho gedeelte, waar het zwembad, de jacuzzi en de tennisbanen ook gelegen zijn.
De verkoop is ingegeven door de financiële gevolgen van een heel jaar lockdown -terwijl de pandemie nog verre van voorbij is, en de toekomst onzeker- om het voortbestaan en onderhoud van het meditation resort onder de huidige omstandigheden te waarborgen. 

  
Basho Spa  

Basho vertegenwoordigt zo’n 10% van het totaal van het resort en er wordt gezocht naar alternatieve plekken voor de Basho componenten. Ondertussen wordt ook gekeken naar mogelijkheden om het Resort weer veilig open te laten gaan, zoals het installeren van airconditioning filtersystemen en luchtzuivering door UV licht.
Het schijnt dat er al een mogelijke koper is voor Basho, een familie die welwillend staat tegenover Osho’s werk. De verkoop moet nog wel goedgekeurd worden door de Charity Commission, een overheidsinstantie die dit soort transacties beoordeelt. 
Een aantal Indiase sannyasins maken zich zorgen over de verkoop en zijn een actie gestart om politici aan te schrijven.

Voor de volledige verklaring van het Management Team, zie:
Continuing Preservation of the OSHO International Meditation Resort. 

Voor een commentaar van Subhuti:
PUNE RESORT’S BASHO POOL AREA TO BE SOLD.