Aloneness, a Love Story

Krishna Prem heeft een nieuw boek uitgebracht, een persoonlijk verhaal, geschreven in zijn typische spitse stijl met een ondeugend gevoel voor humor:
‘… Aloneness, A Love Story – a title that’s not going
 to hit the top spot on the New York Times Bestseller List any time soon. Why not? No, it’s not just my lousy writing. It’s because the book that you and everybody else have been reading for eternity is titled Togetherness, a Love Story.’

In de inleiding van zijn nieuwe boek schrijft KP:
‘Ik verliet Boston vijftig jaar geleden en liep helemaal naar Bombay. Ik kan niet over water lopen, maar ik ijsbeerde op en neer door de gangpaden van menig Boeing 747. Ik was 27 jaar oud en mijn leven viel uit elkaar. Astrologie vrienden noemden dit mijn ‘Saturn return’. Ik noemde het mijn zenuwinzinking.
Ik belandde aan de voeten van mijn vriend Osho. Osho vroeg me: “Aan wat voor soort meditatie geef je de voorkeur?” Ik wist niet echt wat ‘meditatie’ betekende, dus ik zei gewoon: “Ik hou van wandelen.”
Osho lachte en zei: “Wandelen is een geweldige meditatie. Je armen bewegen de ene kant op, je benen de andere kant, en als je alert bent kom je in je hara terecht, wat het huis van meditatie is.”

Met dit in gedachten, nodig ik je uit om een wandeling met mij te maken. Als je mijn boek leest, zul je merken dat je de ene kant op gaat, dan de andere kant, en dan weer alle kanten op. Met een beetje geluk, zul je merken dat je gecenterd raakt.
Oh, tussen twee haakjes, als je tussen de verhalen een paar rozen vindt, vergeet dan niet te stoppen en hun geur op te snuiven. Osho herinnerde ons er altijd aan dat de reis het doel is.

PS… Voor iedereen die met KP gaat wandelen… hij wil je gratis het eerste hoofdstuk van zijn nieuwe boek over Aloneness toesturen… want na een stevige wandeling wil je misschien wel lekker op je bank gaan liggen, ontspannen en verlicht worden… misschien! Hoofdstuk 1.

Wie is Krishna Prem? Of KP zoals je hem misschien kent.
KP is een internationale meditatie leraar met meer dan 45 jaar ervaring in het leiden van meditatie workshops in de VS, Europa en India. Hij is geboren in Amerika en afgestudeerd aan de Boston University in de Verenigde Staten. Na zijn afstuderen was hij manager van het Ship Hotel in Shepperton Engeland en van daaruit reisde hij in 1973 naar het Oosten waar hij in India zijn leraar en vriend Osho ontmoette.

Gratis Zoomsessie met Krishna Prem op 10 juli, 18.00-19.30: A Walk on the Wild Side.