Alles verandert in jouw wezen

Ga gewoon onder een boom zitten. De wind waait en de bladeren van de boom ritselen. De wind raakt je aan, beweegt om je heen, gaat voorbij. Maar sta niet toe dat hij je gewoon passeert, sta hem toe binnenin je te gaan en door je heen te gaan. Sluit je ogen maar, en als hij door de boom gaat en er is geritsel van de bladeren, voel dat jij ook als een boom bent, open, en de wind waait door je heen ― niet langs je heen, maar dwars door je heen.


Het ritselen van de boom zal bij je binnenkomen en je zult voelen dat de lucht door elke porie van je wezen passeert. Hij gaat echt door je heen. Het is niet alleen verbeelding, het is een feit ― je bent het vergeten. Je ademt niet alleen door de neus, je ademt door je hele lichaam ― door iedere porie ervan, door millioenen poriën. Als het je zou worden toegestaan slechts door je neus te ademen, omdat alle poriën van je lichaam zijn dichtgemaakt, dichtgeschilderd, ga je binnen drie uur dood. Je kunt niet blijven leven alleen door de ademhaling via de neus. Iedere cel van je lichaam is een levend organisme en elke cel ademt. De lucht gaat echt door je heen, maar je bent het kontakt verloren. Ga dus onder een boom zitten en voel het.
 
In het begin lijkt het op verbeelding, maar het zal spoedig veranderen in een werkelijkheid ― dat de lucht door je heen gaat. Ga dan onder de opgaande zon zitten en voel niet alleen dat de zonnestralen je aanraken, maar dat ze bij je binnenkomen en door je heen gaan, zodat je kwetsbaar wordt, je begint je open te voelen.
 
Het ego is de hindernis. Wanneer je voelt dat je bent, ben je dusdanig dat niets bij je kan binnenkomen. Je bent gevuld met je eigen zelf. Wanneer je niet bent, dan kan alles door je heen gaan. Dan ben je zo ruim geworden dat zelfs het goddelijke door je heen kan gaan. Het hele bestaan is nu klaar om door je heen te gaan, omdat jij er klaar voor bent. Dus de hele kunst van religie is hoe nìet te zijn, hoe op te lossen, hoe je over te geven. Hoe een open ruimte te worden.
 
Osho: Gedeelten uit The Book of Secrets.

Bron: Meditation of the Week.