Actieve meditaties in tijden van corona

De coronacrisis heeft velen van ons aan huis gekluisterd. Het is een situatie die wij niet kennen, zo ongewoon. Het gevaar dat we verzanden in afwachten, verveling of depressie ligt op de loer. Maar de crisis biedt ook kansen. Het Chinese woord voor crisis schijnt te bestaan uit twee karakters, gevaar maar ook… kans, gelegenheid (opportunity). Het biedt ons de kans om naar binnen te gaan, om nu echt eens werk te maken van meditatie, voornemens die we al zo lang voor ons uit geschoven hebben.

   stille meditatie

En stil gaan zitten mediteren, als een Boeddha in lotushouding, is voor veel mensen  in onze westerse wereld niet iets wat we makkelijk vol kunnen houden, vandaar dat Osho zijn actieve meditaties heeft ontwikkeld. Ook al ben je gewend om regelmatig stille meditaties te doen, als je deze afwisselt met actieve meditaties zo nu en dan, wordt het weer makkelijker om in de stilte te gaan.

   actieve meditatie

Op de website van osho.com vind je antwoord op de vraag Waarom actieve meditaties?
Met een iOsho abonnement van $ 3,49 per maand kun je meedoen met vijf van de meest gebruikelijke actieve meditaties van Osho: dynamic, kundalini, nadabrahma, nataraj en avondmeditatie. Gun jezelf het genoegen om via het internet actief te mediteren samen met mensen van over de hele wereld.