Nieuwsbrief ook op onze website te zien.
Nieuwsletter Vrienden van Osho Log
MEI 2018
Nieuwe Website Screenshot
WILD WILD MEDIA
De afgelopen tijd zijn er talloze artikelen verschenen in kranten naar aanleiding van de documentaireserie Wild Wild Country. Er zijn talkshows geweest met sannyasins en er zijn televisie- en radioreportages gemaakt. Je kunt wel spreken van een hernieuwde interesse in Osho en wat opvalt is dat de toon vaker positief is dan in het verleden. De makers van de documentaire zeggen zelf spijt te hebben dat ze een stuk over het dagelijks leven van de sannyasins op The Ranch eruit gelaten hebben: ‘...beautiful moments that from their perspective captured the magic of what they were doing out there.’
Zie het interessante  Interview met gebroeders Way.
Ondanks alle sensatie lijken veel mensen ineens te beseffen waar Osho het eigenlijk over had: meditatie. Hee, dat was toch wel een bijzonder experiment daar in die wild country van Oregon. Maar er zijn ook media die hardnekkig vast blijven houden aan nepnieuws en halve waarheden.
Lees meer
NIEUWS
Boekennieuws van Donna
Osho’s eigen visie op de Oregon tijd is terug te vinden in het boek: Danger, Truth at Work. Accepting the Unknowable. In dit boek (met dvd) wordt duidelijk uiteengezet waarom de autoriteiten Osho uit de VS wilden hebben.
Boekbesprekingen
Mediteren in Nederland en België
Op verschillende plaatsen kun je terecht om kennis te maken met Osho's meditaties en samen met anderen te mediteren. Ook in Zwolle en Nieuw Scheemda.
Mediteren bij jou in de buurt
Workshops en groepen
'Therapie is een voorbereiding,
de grond bewerken voor meditatie.'  Osho.
20 mei. 12.00–18.00. Mega AUM.
Osho Humaniversity, Egmond aan Zee.  
Meer workshops en groepen
Evenementen en concerten
Za 26 mei 20.00. Heart Dance met live muziek.
De Ruimte, Amsterdam. 
Meer
OPROEPEN
Een creatieve bedrijfsman/vrouw gezocht
Iemand die mee wil investeren, inspireren en doen!
 Voor het realiseren van een Osho trainingscentrum in Maasduinen (Limburg).  Het gaat om een oude boerenhoeve met erf en is onderdeel van een groter landgoed waar met zorgvuldigheid door de eigenaar en gemeente plannen op gemaakt worden. Plan is de hoeve te verbouwen tot deels wonen deels training en overnachting, gecombineerd met recreatiewoningen op terrein.
Amrita van Veldhoven info@amritavanveldhoven.nl of 0643264919.  
Te huur in Pune, India
Mooie, ruime Feng Shui woning, minimaal voor 2 a 3 maanden. Op loopafstand van de ‘Back Gate’, volledig ingericht, met een plantenrijk dakterras, voor 1 person of een stel. € 500-550 all in, beschikbaar vanaf 7 mei.
ambaarweck@gmail.com
Sannyasin Kanker Support
De eerstvolgende bijeenkomst is op 6 mei 16.00 in Amsterdam. baulverhulst@hotmail.com . 020-6255481.
Sannyasin kanker support.  
MEDITATIE
Nieuwe Website Screenshot
Maak ruimte voor vreugde
Jezelf leren kennen is een van de eerste vereisten. Het is niet moeilijk. Je hoeft niets te leren om te weten wie je bent, je hoeft alleen wat af te leren. Ten eerste moet je afleren om je te bekommeren om dingen. Als tweede moet je afleren om je over gedachten druk te maken. Het derde gebeurt vanzelf: waarnemer zijn. De sleutel is: begin allereerst met dingen gade te slaan. Je zit stil en je kijkt naar een boom en je bent alleen maar waakzaam. Denk er niet over na. Laat er geen gedachten over ontstaan, blijf gewoon naar de boom zitten kijken. Aanvankelijk zal het best moeilijk zijn maar na een tijdje komen er hiaten: dan is er geen gedachte. Je zult zien dat er veel vreugde door die simpele ervaring bovenkomt. Uit: Osho: Apotheek voor de ziel, p.93.
Meer
Logo Vrienden van Osho
Eénmalige bijdrage
Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen? Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.
Geef nu!
Contacten
Postbus 15628    1001 NC Amsterdam  
info@vrienden-van-osho.nl    
www.vrienden-van-osho.nl
Stichting Vrienden van Osho
webversie          inschrijven   /   uitschrijven