Vrienden van Osho

 

april 2017

Osho Boekennieuws
Living with the Inescapable - Maneesha
Deva Premal & Miten with Manose - Almere
Heart Dance met live muziek - Amsterdam
Workshop Familieopstellingen - Svagito
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
TantraTempel
FacebookWildTantra
Art of Loving
Kanker Support Groep

Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Inner Nature
Den Haag - Wajid
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Groningen - Osho Marut

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top

Nederlands ondertitelde lezingen van Osho op kabel tv blijven te zien bij Salto on Demand. 
Het zijn lezingen van ongeveer 1 uur. www.salto.nl/programma/osho-tv

Meera Hashimoto overleden
Op 21 februari heeft mijn zo geliefde Meera Hashimoto, trainer van de Art Therapist Training (die zij elk jaar gaf in Poona en over de hele wereld), haar lichaam verlaten bij een duik ongeval in Zuid Afrika.
Osho heeft haar tientallen jaren geleden bij zich geroepen gevraagd om haar Creativiteit te delen met sannyasins en niet-sannyasins en zij ontwikkelde de Osho Art Therapy, een therapie die zovelen, waaronder ik, heeft geholpen en diep heeft geraakt. Met grote toewijding aan Osho. Zij opende zovelen voor hun creativiteit en nodigde iedereen uit om dat te onderzoeken, wat onze natuurlijke flow in de weg staat. Dans, familie opstellingen, kleuren, jezelf aankijken in de spiegel en je ouders ontmoeten in je eigen ogen, afdalen naar het donker om te voelen wie je was, voordat je werd geboren, schilderen in de natuur, primal painting... het waren allemaal facetten van haar kleurrijke en diepgaande training, die doorwerkte in eenieders leven. Op zaterdag 4 maart was er een global celebration, die voor iedereen op de wereld life te volgen was op youtube. Je kunt deze terugvinden op mijn Facebook pagina: JoyinMeditation en op die van haar echtgenoot Svagito Liebermeister. Middels een link deel ik haar laatste interview, dat zij gaf, 10 dagen voordat zij haar lichaam verliet. https://www.youtube.com/watch?v=pcejmePVQRU Zij heeft ons geleerd om optimaal te leven, zodat je ook totaal kunt sterven... lieve Meera, fly high! You will always be with me... Dank voor alles, wat je me hebt gegeven...Modita van Zummeren

I want to collect some short personal stories you had with Meera in the past that touched your heart or made you smile. If such a story comes to mind and you want to share it, please send it to me (as facebook message or e-mail: svagito@family-constellation.net)

Osho schilderijNieuwe Osho schilderingen tentoonstelling in het OIMR te Pune

In het Osho International Meditation Resort te Pune is een schitterende expositie van Osho’s schilderwerk geopend.
Het Omar Khayyam gebouw is vernieuwd en een mooi aangelegd pad met een trapsgewijze waterweg leidt naar een splinternieuw gedeelte. Hierin zijn de op aluminium afgedrukte handtekeningen schilderingen ondergebracht.
Osho heeft in ieder boek dat hij gelezen had een schildering gemaakt waarin zijn handtekening (‘a flow of energy’ noemt hij die) is verwerkt.
In de USA zijn deze kunstwerken opnieuw geschikt gemaakt voor het nog authentieker afdrukken, met een geweldig fraai resultaat.
Al met al is het een ware galerie geworden waar je ook kunt mediteren. Er zijn marmeren bankjes geplaatst waar het optimaal genieten is voor een bepaald Osho kunstwerk. De afgebeelde schilderingen zijn voorbeelden van vroegere datum. De huidige, met veel meer kleur en stralend mooi, mogen niet gefotografeerd worden. Het geheel is absoluut een extra reden voor het verblijf in het Resort in Pune.

In Happinez no.2 van maart 2017
Er staat een prachtig artikel in de Happinez met een interview met Deva Premal en Miten, waarin zij Osho als hun grote inspiratiebron benoemen.

Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuwsx1. 'Walking in Zen Sitting in Zen', een nieuwe herdruk die onlangs in Pune verschenen is. Het boek is lange tijd uitverkocht geweest, maar nu dus weer beschikbaar. Het betreft een serie lichtvoetige toespraken van Osho die het commentaar vormen op Zen meester Yoka. Uitgelegd wordt dat meditatie geen dagelijkse discipline is, maar een levenslange liefdesaffaire. Ook worden er vragen beantwoord van zoekers die gaan over zelf-acceptatie, moed, het verlangen naar het goddelijke, chaos, seks en het spirituele ontwaken.
Over De Chinese meester Yoka Daishi werd gezegd dat hij in een staat van perfecte rust was terwijl hij liep, stond, zat en terneer lag. Volgens de legende bereikte hij complete realisatie in een nacht en werd hij aldus genoemd: “meester van de verlichting in een nacht.”
Osho beschrijft Yoka als een Zen Meester met grote bekwaamheid; zijn woorden waren hoewel geweldig mooi, zonder compromis.
Zijn diepe respect en compassie voor je is zodanig dat hij je nu wil laten ontwaken; hij verplettert al je dromen. Osho gaat hand in hand met Yoka’s nadruk dat de mens van Zen buitengewoon is in zijn 'gewoon zijn': hij loopt in Zen, hij zit in Zen.

x2. '3 Steps to Awakening', een geheel nieuw verschenen boek. Het is onlangs vanuit het Hindi in het Engels vertaald en betreft een van de vroege werken van Osho die nu voor het eerst voor een groter publiek toegankelijk is.
"Er zijn maar drie stappen: vrijheid van bewustzijn, eenvoud van denken en een lege mind. Degene die zijn vrijheid aanscherpt, zijn eenvoud en zijn leegte, zal verlichting bereiken.” Veel mensen zijn tegenwoordig gestrest en angstig en ze voelen zich niet vervuld door het werk wat ze doen en in hun relaties. In “3 Steps to `awakening” beschrijft Osho met ongekende helderheid hoe er een transformerende zinvolheid in het leven van alledag gebracht kan worden. In drie simpele stappen toont hij de weg naar het ontwaken en het verruimen van je bewustzijn, tot in alle volledigheid, en naar een leven leiden in dankbaarheid en geluk.
In dit boek komt opnieuw duidelijk naar voren wat de rode draad is die door al Osho’s toespraken loopt. Deze laat zich omschrijven als de tijdloze wijsheid van alle voorgaande eeuwen gekoppeld aan het hoogste potentieel van de hedendaagse wetenschap en de moderne technologie en die van de toekomst.

x3. From the False to the Truth, is ook als reprint verschenen.
Het boek ‘From the False to the Truth’ omvat een serie lezingen die het witte Huis en het Vaticaan doen sidderen. Ze zijn krachtig, overtuigend en buitengewoon hilarisch. Osho confronteert de religieuze leiders en de overheidsambtenaren die uiteindelijk de Commune in Amerika vernietigden. Tevens beantwoordt Osho een breed spectrum van vragen van zoekers terwijl hij benadrukt welke greep priesters en politici op de mensen hebben waarbij hij de noodzaak van de ‘nieuwe mens’ aangeeft die in waarheid en vrijheid leeft.
Osno’s visie behelst leven in Commune-verband, het vervolg op het traditionele gezin. Het Commune leven bloeide rondom Osho in de tijd dat hij deze toespraken hield.
Waarheid is nooit geleend, geeft Osho aan, want niemand kan je haar geven. Zij is niet iets dat van de ene generatie over kan gaan op de andere. Niet alleen intelligentie, maar ook moed is ervoor nodig om tot je eigen waarheidsvinding te komen en je daarbij te houden te midden van de huidige mensheid. De waarheid betreft je innerlijke wezen en daar heeft de massa geen toegang toe. Alleen jij kan je innerlijke wezen benaderen, zo verduidelijkt hij.

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Living with the Inescapable - Maneesha ↑ top
'Living with the Inescapable' met Maneesha in www.wajid.nl
http://oshosammasati.org/ en https://youtu.be/gMEsI0v4ob0
28 april 17:30 - zondag 30 april 17:30
Info: Tarangita 06-47 609 150 tara@xs4all.nl en Ila 06-23 606 413
Deva Premal & Miten with Manose: Temple At Midnight Tour 2017 ↑ top
Deva Premal & Miten with Manose Temple At Midnight Tour 2017. Op 25, 26 okt. in Schouwburg Almere
Deva Premal en Miten worden begeleid door Manose, meester op de Nepalese mansuri fluit, de Deense percussionist Rishi en de Engelsman Jody Baker.
Hun unieke spiritueel geïnspireerde avond van mantra's, zang en chants brengt inspiratie en bezieling voor de talloze mensen in onze 'troubled world'
Beide avonden hebben een verschillend karakter.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de Schouwburg Almere Alle info: www.livingsatsang.nl
Heart Dance met live muziek ↑ top
Zaterdagavond 13 mei Heart Dance met live muziek.
De Ruimte, Weesperzijde 79A , Amsterdam.
Heart Dance is elkaar ontmoeten op een feestelijke, intense, speelse manier door samen te zingen en te dansen.
Iedereen is welkom en de zaal is open vanaf half 8. Info en contact: Daya: 06-20042998.
Workshop Familieopstellingen - Svagito ↑ top
Svagito 3-daagse workshop Familieopstellingen met Svagito Liebermeister
Op 2, 3 en 4 augustus 2017 heb je de zeldzame kans om grootmeester Svagito Liebermeister te zien werken met Familieopstellingen in Amsterdam.

In zijn workshops combineert hij Westerse therapeutische methoden met Oosterse methoden van meditatie.
Aumm Instituut ↑ top
AUMM In april 2017 start voor de 23e keer een nieuw jaar van de meerjarige opleiding Primal Rebirth® therapie (PRT). Een boeiend en intensief leer- en groeipro­ces, waar­in talloze dynamieken en facetten van lichaamswerk, in­ner­lijk kind en meditatie aan bod ko­men en jij leert om op een werkelijk volwassen manier in het leven te staan.
Verdieping en Professionalisering april: Groepsdynamica, 7 t/m 9 april, Samarona Buunk.
Voor iedereen die meer wil leren over het werken met groepen.
Training Familie opstellingen en systemisch werk, start 28 april, Omkar en Divyam.
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
Praveeta De vijf functiecirkels (vijf elementenleer): Water, hout, vuur, aarde en metaal
za/zo 22/23 april of do 6 april en 11 mei

9 Star Ki Astrologie en I Ching binnen de Kleurenpunctuur donderdag 13 april

Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
- Zondagen 26 maart, 9 april en 23 april ’16, 'Osho Zen Tarot Basiscursus' te Den Haag, belichting van de afzonderlijke kaarten met bijbehorende verhalen en details.
- Verder: het uitvoeren en interpreteren van diverse legpatronen zoals de vliegende Vogel en Relatie legpatronen, inclusief het boek "Coachen met de Osho Zen Tarot
- Op zondag 2 april, 16 april en 30 april: Vervolgcursus 'Psychologie en Osho Zen Tarot' in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot ”.
- Terugkomdag Osho Zen Tarot op 8 april in Den Haag en op 29 april in Groningen. We bespreken de boeiende legpatronen als ‘Omgaan met obstakels’ en ‘De Helende Bokaal’. De thuis voorbereide resultaten worden met tot A4 vergrote kaarten op het whiteboard aangebracht. en gezamenlijk besproken. De legpatronen zijn te vinden in het boek 'Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’.
- Dinsdagavond 11 april 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Tao Orakel & I Tjing inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein Unieke mogelijkheid om het bijzondere van de levensstroming Tao te ervaren en welke hints je uit deze bijzondere kaarten set voor de dagelijkse praktijk kunt opdoen.
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
Gronden in jezelf ! , OWC Orval- Ardennen 2 t/m 5 april aanmelden
Sahasrara – Kruinchakra, OWC Antwerpen, 29 april. aanmelden
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing 13 mei 2017 - Open dag Rebalancing School (Siddeburen, Het land van nu)
29 juni t/m 2 juli 2017 - Zomerworkshop: De wijsheid in het lichaam
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
TantraTempel ↑ top
TantraTempel De TantraTempel organiseert weer diverse trainingen en retreats in 2017.
17 t/m 23 april 2017 Tantra Paas Retreat
28 t/m 30 april 2017 Tantra Mini Training Weekend
5 t/m 11 juni 2017 Tantra Pinkster Retreat
Info 06-15521760 of nirav@tantratempel.nl
WildTantra ↑ top
Book Launch of Pema’s awaited new book! 19th April at the Vondelkerk, Amsterdam
Next Retreats in the Netherlands April 2017
Intro Day 3 April
Orgasmic Body 6 - 9 April
Initiation Space 13 - 16 April
Art of Loving - Tantric Dance ↑ top
Art of loving Tantra Festival met internationale en nationale teachers.
28, 29 en 30 april Club Lite, Amsterdam
http://tantrafestival.amsterdam - https://www.facebook.com/events/838494459622832/
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst is op 1 aprilom 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Als iemand interesse heeft om deze site geleidelijk over te nemen... Of en website kan bouwen ... dan wil ik graag in contact komen met die persoon
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner Flowering1. OSHO Primal: “De Wedergeboorte” Bevrijding van je innerlijk kind 14 t/m 21 april 2017 in Centrum de Horst, Meddo/Winterswijk

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 5 april: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan.
Woensdag 19 april 19.00 Avondmeditatie met live muziek.
Woensdag 5 april: 15.00 - 18.00 Tibetan Pulsing bodywork. Contact before coming: Daya 06-20042998.
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
Kennismaking met Osho Actieve Meditaties 12, 19 en 26 maart 19.45 – 21.00 uur.
Rest, relax, recharge. Meditation and Qigong with Rupa Selecki
April 23, 10 am – 5 pm.
Info en inschrijving: www.innernature.nl of 020 7769655
Innernature – Frederik Hendrikstraat 162, Amsterdam – 020 7769655
Den Haag - Wajid ↑ top
WajidWAJID, een greep uit het eind maart- april programma
- Diverse massagecursussen voor beginners, gevorderden, pulsing enz, zie ook Wajid agenda
- Trance-dance op vr 31/3 19.30
- Maak contact met je innerlijk kind start di 28/3 9.30 -12.00 (3x)
- Cursus omgaan met woede start za 8/4 9.30 (3x)
- Lichtfeest zo 9 /4 15.00 – 21.00
- OSHO meditation Easterweekend start vr 19.00, hele weekend of deel daarvan
- Heart Wave vr 21/4 19.30 speelse Tantra avond
- Blissco dance celebration op zaterdagavond is weer iedere 1e en 3e zaterdag van de maand, dus op 1 en 15 april.
- Zie het meditatieprogramma en de overige cursussen en workshops op onze Wajid agenda april
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho Humaniversity Osho Meditation Facilitor Training 28-30 April
http://humaniversity.com/calendar/4142-osho-meditation-facilitator-training
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita - Zelf Hypnose proces van Osho: 'Praten met Lichaam en Mind': 20 t/m 27 april
- Born again Za avond 1 april Demo: 1 uur spelen en 1 uur gadeslaan in stilte. nieuwe video
- Demo Osho Mystic Rose door zelf ervaren: Za avond 15 april 35 min lachen, 35 min huilen, 35 min gadeslaan in stilte.
- Nieuwe Meditatie Cursus 'Vreugde in het Dagelijks Leven': 5 ma avonden van 1 mei t/m 29 mei
- De volgende Osho Mystic Rose zal plaatsvinden in Eindhoven van 15 juli t/m 4 aug 2017
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog - Youtube
Groningen - Osho Marut ↑ top
Zaterdag 8 april dansfeest van The Dancing Buddhas. Lokatie Het Heerenhuis. Zie oshomarut.nl.
Op het dansfeest van The Dancing Buddhas in Groningen worden ook Osho-boeken aangeboden. Nieuw en tweedehands.
Als je oude Osho-boeken aan ons wilt schenken om te verkopen, of via ons wilt verkopen, neem dan contact met ons op: redactie@oshomarut.nl of 0598 - 446 406 (Jagran).
Vraag en aanbod ↑ top

Gezocht: het boekje van Kinderen en Ouders van Osho, 160 pagina's, isbn 978 90 5980 121 9. Eventueel lenen want ik wil het zo graag lezen! Ik ben zelf kinder- en gezinscoach en het past helemaal bij mijn visie. Graag een reactie. Bij voorbaat dank, Linda van Hoof.  0642232541.

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komt in mei een 4-kamerwoning vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

For Osho Meditators - lovers room available in Osho Mevlana Amsterdam
from 1may till end of juli , info : milkavv@gmail.com

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu