Vrienden van Osho

 

maart 2017

Osho Boekennieuws
Living with the Inescapable - Maneesha
Workshop Familieopstellingen - Svagito
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
FacebookPower meditatie retraite
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
TantraTempel
Kanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Den Haag - Wajid
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Soest & Ghent - The Bodhitree

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top
Veer Narmad University

Op 22 januari 2017 is de Osho leerstoel aan de Veer Narmad Universiteit van Surat in Gujarat officieel gevestigd. Een van de 7 dimensies waarop de focus gericht zal worden is: Bekrachtiging van het Leven.
Satya Vedant, Dr. Vasant Joshi, houdt ons op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, via Osho News.
Lees meer:http://www.oshonews.com/2017/01/04/osho-chair-in-gujarat-now-officially-established/.

Spectrum MindfulnessTer gelegenheid van de inwijding van de nieuwe Osho leerstoel heeft dr. Vasant Joshi een boek gepubliceerd, getiteld Spectrum of Mindfulness, Osho’s insights into inner ecology.
http://www.oshonews.com/2017/01/22/spectrum-of-mindfulness/ Rebellious Flower

De Nederlands ondertitelde film The Rebellious Flower, geïnspireerd door het leven van Osho, is nu in twee delen terug te zien via de VVO page ‘Osho Spreekt via Tv, radio en Internet’.
Deel 1 is via deze link terug te zien: http://www.salto.nl/streamplayer/salto2_ondemand.asp?y=16&m=12&d=25&t=2200
Deel 2 via deze link: http://www.salto.nl/streamplayer/salto2_ondemand.asp?y=17&m=01&d=05&t=2200.
Terugzien kan gedurende enkele maanden en daarna komen er andere Osho tv uitzendingen beschikbaar. De fascinerende weergave van de rebellie van Osho, vanaf zijn vroegste kindertijd, en de ontwikkelingen daarna, indringend en ontroerend, hebben al veel mensen geraakt.

Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuws Osho boekennieuws1. The Beauty of the human Soul
Deze publicatie is in 2016 verschenen en dus relatief nieuw .‘The Beauty of the Human Soul’ is een deel uit de serie ‘Authentic Living’ van Osho. Het boek bevat toespraken van de eigentijdse mysticus Osho gedurende zijn verblijf in de United States. In dit deel is duidelijk de intieme setting merkbaar waarin deze tijdloze talks gegeven werden, voor een relatief klein gehoor uit de mensen van de commune te Oregon. Alles komt op tafel – geloof in God, de betekenis van compassie, wat er gebeurt als we sterven. Osho deelt verhalen uit zijn eigen leven, brengt nieuwe inzichten in oude parabels en daagt zo de toehoorder uit zijn/haar bewuste en onbewuste aannames under de loep te nemen.
Vanuit de vragen die gesteld worden gaat Osho steeds meer over op een verhandeling over waarom wij als menselijke wezens hier zijn en wat we op deze planeet doen
De uitdaging is om niets maar ‘voor lief’ te nemen en geen enkele heilige koe zonder grondig onderzoek te laten. De uitnodiging is om de stap in het onbekende te nemen zonder enig idee van wat er zou kunnen gebeuren, vergezeld van grote creativiteit, sensitiviteit en bewustzijn, maar zonder vaste ideologie.
Osho geeft aan: “Je moet een transformatie ondergaan en die kun je alleen zelf doen. Behalve jij kan niemand in dat gebied komen. En dit is de 'Schoonheid van de Menselijke Ziel’ dat zij absoluut onbereikbaar is voor iemand anders. Je centrum wordt dusdanig beschermd door het Bestaan dat niemand het zelfs maar kan aanraken.”

Osho boekennieuws2. The Rebel, a handbook for the Man of the Future. Het boek ‘The Rebel’ is een handboek voor de mens van de toekomst. Osho maakt zich hier kenbaar als de wijze die een totaal-visie heeft, een die de hele planeet aarde betreft. In de antwoorden op de gestelde vragen die hij geeft, ontleedt hij werkelijk elke institutie en elk traditionele geloof in de maatschappij. Op basis daarvan presenteert hij een radicaal nieuwe visie waarbij het oude beëindigd wordt om plaats te maken voor de toekomst. Osho houdt een vurig betoog over de Rebel en de karakteristieken die deze bezit. Als deze karakteristieken gerealiseerd worden, is er sprake van een een nieuwe mens. En alleen een nieuwe mens kan zorgen voor een betere wereld in de toekomst.
Revoluties hebben gefaald, de een na de ander: ze leverden alleen machtswisselingen op zonder een algehele verbetering te bewerkstelligen. Dat waren collectieve bewegingen. Wat nog niet is geprobeerd, is een rebellie op individueel niveau. De Rebel verandert eerst zichzelf en dan kan het bijna niet anders of de omgeving gaat mee veranderen. Het boek is te bestellen via de boekhandel.

Osho boekennieuws3. Geluk, Eer en Ambitie
Wat is de ware betekenis van succes?
In het boek komen de oorzaken en symptomen van onze preoccupatie met geld en bekendheid aan de orde. Waarom zijn we zo hebberig? Dragen onze competitiedrang en ambitie wel werkelijk bij aan innovatie en positieve veranderingen? En maakt geld nu uiteindelijk wel gelukkig of niet? "Mensen denken altijd dat het gras aan de andere kant van het hek groener is, doordat iedereen afgeleid is. Er is tegen je gezegd dat je richtingen in moet gaan die tegen je natuur ingaan. Je gaat niet naar je eigen potentieel toe.
Wat anderen wilden dat je was, probeer je wel te zijn, maar het kan niet bevredigend zijn. Als het bevredigend is, zegt de logica: ‘Misschien is het niet genoeg – zorg dat je meer van krijgt.’
Dan ga je achter meer aan; dan begin je om je heen te kijken. En iedereen loopt rond met een masker dat glimlacht, blij kijkt, dus is iedereen alle anderen aan het misleiden. Je draagt ook een masker, zodat anderen denken dat je gelukkiger bent dan zij. Jij denkt dat anderen gelukkiger zijn dan jij”

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Living with the Inescapable - Maneesha ↑ top
'Living with the Inescapable' met Maneesha in www.wajid.nl
http://oshosammasati.org/ en https://youtu.be/gMEsI0v4ob0
28 april 17:30 - zondag 30 april 17:30
Info: Tarangita 06-47 609 150 tara@xs4all.nl en Ila 06-23 606 413
Workshop Familieopstellingen - Svagito ↑ top
Svagito 3-daagse workshop Familieopstellingen met Svagito Liebermeister
Op 2, 3 en 4 augustus 2017 heb je de zeldzame kans om grootmeester Svagito Liebermeister te zien werken met Familieopstellingen in Amsterdam.

In zijn workshops combineert hij Westerse therapeutische methoden met Oosterse methoden van meditatie.
Aumm Instituut ↑ top
AUMM In april 2017 start voor de 23e keer een nieuw jaar van de meerjarige opleiding Primal Rebirth® therapie (PRT). Een boeiend en intensief leer- en groeipro­ces, waar­in talloze dynamieken en facetten van lichaamswerk, in­ner­lijk kind en meditatie aan bod ko­men en jij leert om op een werkelijk volwassen manier in het leven te staan.

Training Familie-opstellingen en systemisch werk, met Omkar, Divyam en Ramateertha, leren over opstellingen en werken vanuit het stille midden. Ook is deze training ideaal om langdurig en veelvuldig delen van je eigen systeem te bekijken en er mee te werken.start 3 t/m 5 maart, lees hier meer …

Growing in love together, met Vasumati en Samarona, relatietraining met methoden uit de systemsche relatietherapie, codependency, essencework en de hechtingstheorie. Start 15 t/m 19 maart, lees hier meer...
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
PraveetaErnstige ziektes en ziekteontwikkeling binnen de kleurenpunctuur, do 16 maart 2017
Naar het hart van de materie woensdag 8 maart 2017 met Tarika Glubin
Kristallen tegen pijn en stress donderdag 23 maart 2017
Module 12: Analyse, pathologie, therapie element Water . za/zo 25/26 maart 2017
Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
- Terugkomdag Osho Zen Tarot op 19 maart ’17 in Den Haag en op 29 april in Groningen. We bespreken de boeiende legpatronen als ‘Omgaan met obstakels’ en ‘De Helende Bokaal’. De thuis voorbereide resultaten worden met tot A4 vergrote kaarten op het whiteboard aangebracht. en gezamenlijk besproken. De legpatronen zijn te vinden in het boek 'Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’.
- Zondagen 26 maart, 9 april en 23 april ’16, 'Osho Zen Tarot Basiscursus' te Den Haag, belichting van de afzonderlijke kaarten met bijbehorende verhalen.
Verder: het uitvoeren en interpreteren van diverse legpatronen zoals de vliegende Vogel en Relatie legpatronen, inclusief het boek "Coachen met de Osho Zen Tarot
- Op zondag 2 april, 16 april en 30 april: Vervolgcursus 'Psychologie en Osho Zen Tarot' in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot ”
- Het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot/New Applications for the Osho Zen Tarot" is nu als ebook verkrijgbaar, in het Nederlands en in het Engels. Hierin zijn 24 uitgewerkte layouts opgenomen voor je persoonlijke ontwikkeling, bij coaching, voor relaties en voor je spirituele ontwikkeling. Je kunt het bestellen via: donna@ma-donna.nl
- Dinsdagavond 11 april 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Tao Orakel & I Tjing inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein
18. Unieke mogelijkheid om het bijzondere van de levensstroming Tao te ervaren en welke hints je uit deze bijzondere kaarten set voor de dagelijkse praktijk kunt opdoen.
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
5 maart, Heel jezelf ! – introductiedag, OWC Antwerpen aanmelden
2 t/m 5 april, Gronden in jezelf ! , OWC Orval- Ardennen aanmelden
Power meditatie retraite - Kapelle-op-den-Bos België ↑ top
Power meditatie retraite van 17 - 19 maart 2017
Tijdens de retraite werken we o.a. met Osho en Humaniversity meditaties. De retraite wordt begeleid door Atmani Blok.
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing25 en 26 maart 2017 - Controle en Loslaten - Rebalancing Workshop (Leiden)
13 mei 2017 - Open dag Rebalancing School (Siddeburen, Het land van nu)
29 juni t/m 2 juli 2017 - Zomerworkshop: De wijsheid in het lichaam
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
TantraTempel ↑ top
TantraTempel De TantraTempel organiseert weer diverse trainingen en retreats in 2017.
4 maart 2017 Tantra Intro Dag
17 t/m 23 april 2017 Tantra Paas Retreat
28 t/m 30 april 2017 Tantra Mini Training Weekend
5 t/m 11 juni 2017 Tantra Pinkster Retreat
Info 06-15521760 of nirav@tantratempel.nl
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst is op 5 februari om 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Als iemand interesse heeft om deze site geleidelijk over te nemen... Of en website kan bouwen ... dan wil ik graag in contact komen met die persoon
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner Flowering1. OSHO Primal: “De Wedergeboorte” Bevrijding van je innerlijk kind 14 t/m 21 april 2017 in Centrum de Horst, Meddo/Winterswijk
2. Interactieve Lezing; ‘Trouw zijn aan jezelf’ op donderdag 16 februari van 20.00-22.00 uur door Lucas & Helene van Gool, gratis
3. Meditatiedag Osho ‘schoonmaak’ 25 maart 2017 met o.a. Dynamic, No Mind, Nataraj & Kundalini meditatie; van 08.00-

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
1-21 maart Osho dynamic intensive ma t/m za 7.00 - 8.00 zo 9.00 - 10.00
Woensdag 15 maart: 19.00 Avondmeditatie met live muziek.
Woensdag 1 maart 15.00 - 18.00 Osho Tibetan Pulsing met Daya. Bel of sms als je komt: 06-20042998
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Den Haag - Wajid ↑ top
Wajid- Start T'ai Chi cursus (5x) met Barbara 1 maart 15.00- 17.00
- Diverse Massagecursussen beginners, gevorderden, pulsing enz, zie Wajid agenda
- Sitar workshop za 18 maart 12.00 en Nada Yoga Concert zo 19 maart 13.30 met Ashok Pathak
- Open up your heart workshop, vr 24 maart, 18.45-22.00, tantrische dans en oefeningen (18-39 jaar)
- Trance-dance op vr 31/3 19.30
- Blissco dance celebration op zaterdagavond is weer iedere 1e en 3e zaterdag van de maand, dus op 4 en 18 maart.
- Zie het meditatieprogramma en de overige cursussen en workshops op onze Wajid agenda maart
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho Humaniversity Osho Celebration Festival coming 18-19 March.
http://humaniversity.com/calendar/4132-osho-celebration-festival

Osho Meditation Facilitor Training 28-30 April
http://humaniversity.com/calendar/4142-osho-meditation-facilitator-training
Eindhoven - Modita ↑ top

Modita * Op 5 maart start weer de Osho Dynamic Meditatie op zondag ochtenden. Video
* Meditatie Cursus 'Vreugde in het Dagelijks Leven': 6 ma avonden van 6 maart t/m 10 april l
* Zelf Hypnose proces van Osho 'Praten met Lichaam en Mind': 30 Maart t/m 5 April
* Za avond 18 Maart: Demo Osho Born Again door zelf ervaren. De volgende Osho Born Again in Eindhoven: 22 t/m 28 April 2017 l Video
* Za avond 11 Maart: Demo Osho Mystic Rose door zelf ervaren. De volgende Osho Mystic Rose in Eindhoven: 15 Juli t/m 4 Aug 2017 Video
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog - Youtube

Soest & Ghent - The Bodhitree ↑ top
Ghent: Vanaf 6 maart iedere maandag afwisselend een OSHO of Tantra meditatie
Soest: Zondag 26 maart, MADA - Song - Dance - Mantra
Een middag met samen zingen, dans, meditatie en stilte, begeleidt door klanken van gitaar, piano, sitar en percussie. ‘Muziek opent de deuren van het hart en klanken bezitten de kracht van genezen’.
De thee is klaar vanaf 13.00 uur. We beginnen om 13.30 uur en we eindigen rond 17.00 uur.
De opbrengst van deze middag gaat wederom naar de stichting Por Eso! Zie www.poreso.org voor meer informatie.
Kabir, Bhakti & Anand: Soest & Ghent - www.thebodhitree.eu - soest@thebodhitree.eu
Vraag en aanbod ↑ top

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komt een 4-kamerwoning vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

Te Koop: Boek der geheimen (2 delen) en nog diverse andere boeken van Osho.
Willy Haalebos- Noordwijk w.haalebos@tiscali.nl

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu