Vrienden van Osho

 

januari 2017

Osho Boekennieuws
Living with the Inescapable - Maneesha
Workshop Familieopstellingen - Svagito
Lachdag Amsterdam
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Anand Instituut
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Power meditatie retraite
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
TantraTempel
FacebookKanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Flow of Contentment
Amsterdam - Inner Nature
Den Haag - Wajid
Eefde | Deventer – Ma Deva INDRA
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top

Osho FestivalOsho Festival 2017
Het Osho Festival van 21 en 22 januari in het gastvrije meditatiecentrum Wajid te Den Haag was een overweldigend succes. Deelnemers uit binnen- en buitenland genoten van het gevarieerde aanbod aan meditaties, workshops, individuele sessies en presentaties. De heerlijk verzorgde maaltijden waren telkens een ontmoetingsmoment. Verder was er een bomvolle Avondmeditatie, waarin een Osho talk over (on)gehoorzaamheid op grootbeeld werd vertoond. Er is uitbundig feest gevierd tijdens de Heart dance en in de Blissco. Het Osho Festival werd afgesloten met de inspirerende en ontroerende film “The Rebellious Flower”, naar het bijzondere leven van Osho. Alle mensen die zich zo intens en liefdevol ingezet hebben om dit fantastische evenement te realiseren, worden heel hartelijk bedankt! Een foto- impressie van het Osho Festival 2017 is te zien op: https://www.facebook.com/VriendenvanOsho/?fref=ts

Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuws

Earthen Lamps1. Earthen Lamps, 60 Parables om en Anekdotes om je hart mee te versterken
About our mortal body of clay and the immortal flame of consciousness
Dit bijzondere boek Earthen Lamps betreft de oorspronkelijke uitgave van de 59 handgeschreven parabels en verhalen van Osho uit 1967. Er worden allemaal zeer menselijke onderwerpen besproken. De ‘earthen lamp’ staat voor het lichaam dat stoffelijk is. Maar bij ieder wezen brandt daarin de vlam van het bewustzijn dat eeuwig is.
Prachtige aansprekende vertellingen, proza, maar met een zeer dichterlijke inslag waarin Osho zijn eigen bijzondere licht laat schijnen.
Met een klein lichtje kun je niet de hele weg beschijnen, maar wel dat traject wat nodig is om door te gaan.
“It is not he who thinks, but he who moves who reaches.”
Je hebt een heel liefdevol oor nodig en een heel sympathiek hart om deze mooie parables te begrijpen die daarom zo bijzonder zijn omdat ze een zeldzaamheid zijn in Osho’s werk. Dat is daarom het geval omdat de fragmenten uit dit boek niet uit Osho’s talks voortkomen maar omdat deze echt door hem geschreven zijn. Net zoals mystici als Boeddha en Jezus vertelt Osho gelijkenissen in dit boek en daarnaast anekdotes die ons direct aanspreken als mensen van de moderne tijd.

Fear 2. Fear, Understanding and Accepting the Insecurities of Life
Dit boek is een echte bestseller en dat is gezien de tijd waarin we leven heel begrijpelijk. Er is binnen korte tijd daarom ook al weer een volgende druk ontstaan.

In het Boek Fear gaat het over: Wat is angst eigenlijk? Osho geeft aan, dat angst geen substantie heeft, maar dat het zoiets is als een schaduw. Het lijkt dus een fenomeen van niet zo grote invloed te zijn, maar dat is het vaak wel. Als je alleen door een lange donkere gang loopt, kan het geluid van de vloer of van tegen elkaar schurende kleding je in extreme mate doen schrikken.

Angst op zichzelf boezemt mensen angst in. Mensen zijn banger voor angst dan voor wat dan ook, geeft Osho aan. Want een onverwachte hele harde klap of een struik die in het donker tot leven lijkt te komen, doet je schudden op je grondvesten. En dat is nog niet alles, want je houdt er vaak nog een kater aan over ook. Het is een ware nachtmerrie die je doormaakt met alles wat daarbij hoort zoals rillingen, hevige transpiratie en veranderingen in je ademhaling.
En dit gevoel blijft je bij, net zoals nachtmerries vaak levendig voor je blijven. Waar komt zo’n sterk gebeuren als angst vandaan, wat ligt er aan te grondslag? De basis van alle angst, zegt Osho is dat we bevreesd zijn dat we niet bestaan, dat er binnenin ons Niets is.
De basale angst is die voor de dood, alle andere angsten zijn een reflectie van deze.
Het mooie van dit alles is, dat de dood net zo min bestaat als het ego. Tussen deze niet bestaande fenomenen, het ego en de dood, bevindt zich de angst: dat is de brug.
De inzichten die Osho hier geeft, vind ik niet alleen uitermate boeiend ze doen me veel. Hij biedt mij gewoon de ene eye-opener na de andere. En ik zal het wellicht eerder tegengekomen zijn, maar zoals het hier staat, raakt het me enorm. Dat heeft natuurlijk ook wel te maken met de levenssituatie waarin je verkeert. En tegelijkertijd is het een thema dat voor iedereen speelt.
Op zich heeft angst geen potentie, legt Osho uit, het heeft geen macht over je. Het is alleen maar zo, dat je erin wilt geloven. Je bent gewoon niet bereid om in je innerlijke diepte te gaan en je eigen leegte onder ogen te zien.

Mosterdzaad 3. Mosterdzaad, Over de mysticus Jezus volgens het Thomas Evangelie
Het boek is nu tegen een aantrekkelijk prijs verkrijgbaar.

Osho zegt in Mosterdzaad: “Jezus blijft maar steeds herhalen: “Zij die oren hebben kunnen me verstaan. Zij die ogen hebben: zie, ik ben hier!” Waarom herhaalt hij steeds weer: “Zij die ogen hebben, zie! Zij die oren hebben, hoor!” Waarom?

Hij heeft het over een andere dimensie van verstaan, die alleen een leerling begrijpen kan. Heel weinigen begrepen Jezus. Wie waren die weinigen? Dat waren geen geleerden, nee, het waren geen hoogleraren, nee, het waren geen wijzen, geen filosofen, nee! Het waren gewone mensen: een visser, een boer, een schoenmaker, een prostituee. Waarom konden deze mensen begrijpen? Er moet iets heel speciaals zijn dat in een gewone mens zit en dat verdwijnt in de zogenaamde ‘buiten-gewonen’. Wat is dat?
Het is nederigheid, vertrouwen. Want hoe beter je intellect is getraind, des te minder vertrouwen kun je hebben. Als je intellect niet zo getraind is, kun je beter vertrouwen.
Mensen die met de natuur leven, hebben meer vertrouwen. In een land dat niet zo sterk geïndustrialiseerd is, minder gemechaniseerd, minder technologisch, waar je meer met de natuur leeft, is meer vertrouwen.”
Osho heeft absoluut recht gedaan aan de woorden van Jezus; er zijn heel wat commentaren van hem op het werk van Jezus.
Maar toen hij ook met kritische noten kwam bij Jezus’ uitspraken, was een aantal mensen daar niet blij mee. Immers: wat was er van hun dierbare Jezus overgebleven, vonden zij.
Osho heeft daarop zelf natuurlijk het meest adequate antwoord gegeven.
Hij zegt: “Ik heb meer woorden aan Jezus gewijd dan iemand anders ter wereld en daaruit blijkt dat ik van de man houd. Als ik hem niet lief had, zou ik hem wel buiten beschouwing laten.”
Een van de bekendste commentaren van Osho op Jezus’ werk is het Mosterdzaad dat commentaren bevat bij het Thomas-evangelie.

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Living with the Inescapable - Maneesha ↑ top
'Living with the Inescapable' met Maneesha in www.wajid.nl
http://oshosammasati.org/ en https://youtu.be/gMEsI0v4ob0
28 april 17:30 - zondag 30 april 17:30
Info: Tarangita 06-47 609 150 tara@xs4all.nl en Ila 06-23 606 413
Workshop Familieopstellingen - Svagito ↑ top
Svagito 3-daagse workshop Familieopstellingen met Svagito Liebermeister
Op 2, 3 en 4 augustus 2017 heb je de zeldzame kans om grootmeester Svagito Liebermeister te zien werken met Familieopstellingen in Amsterdam.

In zijn workshops combineert hij Westerse therapeutische methoden met Oosterse methoden van meditatie.
Aumm Instituut ↑ top
AUMMAumm Kennismakingsworkshops in Groningen op zaterdagochtend en -middag 4 februari. Wil je meer weten over het Aumm Instituut en de trainers, dan ben je van harte welkom. ’s Avonds is het swingende Aumm Meegafestijn.

Open workshop & Introweekend Aumm Opleiding PRT: 17 – 19 februari 2017. In dit weekend ga je op een intensieve en speelse manier contact maken met het kind in jezelf en leer je beperkende negatieve boodschappen, overtuigingen en overlevingsstrategieën over jezelf en het leven ontdekken. Door hier meer bewustzijn over te ontwikkelen komt een proces van heling op gang. Wat kan je nu wel wat je als kind niet kon?

In april 2017 start voor de 23e keer een nieuw jaar van de meerjarige opleiding Primal Rebirth® therapie (PRT). Een boeiend en intensief leer- en groeipro­ces, waar­in talloze dynamieken en facetten van lichaamswerk, in­ner­lijk kind en meditatie aan bod ko­men en jij leert om op een werkelijk volwassen manier in het leven te staan.

Training Familie-opstellingen en systemisch werk, met Omkar, Divyam en Ramateertha, leren over opstellingen en werken vanuit het stille midden. Ook is deze training ideaal om langdurig en veelvuldig delen van je eigen systeem te bekijken en er mee te werken.start 3 t/m 5 maart, lees hier meer …

Growing in love together, met Vasumati en Samarona, relatietraining met methoden uit de systemsche relatietherapie, codependency, essencework en de hechtingstheorie. Start 15 t/m 19 maart, lees hier meer...
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
PraveetaVerborgen kracht van licht en kleur maandag 6 februari 2017
Ernstige ziektes en ziekteontwikkeling binnen de kleurenpunctuur, do 23 feb en 16 maart 2017
Kirlianfoto analyse 2017 vr/za 10/11 februari, vr/za 17/18 maart, vr/za 7/8 april
Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
- Dinsdagavond 7 februari 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Osho Zen Tarot inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein 18. Unieke mogelijkheid om te ervaren hoe de Osho Zen Tarot je leven een lift kan geven.
- Terugkomdag Osho Zen Tarot op 25 februari in Groningen op 19 maart ’17 in Den Haag. We bespreken de boeiende legpatronen als ‘Bewustzijn zonder te kiezen’ en ‘Omgaan met obstakels'. De thuis voorbereide resultaten worden met tot A4 vergrote kaarten op het whiteboard aangebracht. De legpatronen zijn te vinden in het boek 'Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’.
- Zondagen 26 maart, 9 april en 23 april ’16, Osho Zen Tarot Basiscursus te Den Haag, ;belichting van de afzonderlijke kaarten met bijbehorende verhalen.
Verder: het uitvoeren en interpreteren van diverse legpatronen zoals de vliegende Vogel en Relatie legpatronen, inclusief het boek "Coachen met de Osho Zen Tarot
- Op zondag 2 april, 16 april en 30 april: Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”
Anand Instituut ↑ top
dinsdagavond 14 februari Mystic rose experience
zondag 26 mrt, mada - song - dance - mantra.
Info. www.anand.nl
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
5 februari, Mantra, Meditatie & Rituelen, OWC Antwerpen aanmelden
11 februari , Vishuddha – keelchakra, OWC Antwerpen aanmelden
12 februari, Chakra Healing – introductiedag, OWC Antwerpen aanmelden
5 maart, Heel jezelf ! – introductiedag, OWC Antwerpen aanmelden
2 t/m 5 april, Gronden in jezelf ! , OWC Orval- Ardennen aanmelden
Power meditatie retraite - Kapelle-op-den-Bos België ↑ top
Power meditatie retraite van 17 - 19 maart 2017
Tijdens de retraite werken we o.a. met Osho en Humaniversity meditaties. De retraite wordt begeleid door Atmani Blok.
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing 18 februari 2017 - Open middag Rebalancing School (Amsterdam, De Roos)
11 maart 2017 - Adem je vrij! - Rebalancing Workshop (Gendt, nabij Arnhem/Nijmegen)
25 en 26 maart 2017 - Controle en Loslaten - Rebalancing Workshop (Leiden)
13 mei 2017 - Open dag Rebalancing School (Siddeburen, Het land van nu)
29 juni t/m 2 juli 2017 - Zomerworkshop: De wijsheid in het lichaam
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
TantraTempel ↑ top
17 t/m 19 feb Tantra Mini Training - Weekend
20 t/m 26 feb Tantra Winter Week Retreat
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst is op 5 februari om 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Als iemand interesse heeft om deze site geleidelijk over te nemen... Of en website kan bouwen ... dan wil ik graag in contact komen met die persoon
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner Flowering1. OSHO Primal: “De Wedergeboorte” Bevrijding van je innerlijk kind 14 t/m 21 april 2017 in Centrum de Horst, Meddo/Winterswijk
2. Interactieve Lezing; ‘Trouw zijn aan jezelf’ op donderdag 16 februari van 20.00-22.00 uur door Lucas & Helene van Gool, gratis
3. Meditatiedag Osho ‘schoonmaak’ 25 maart 2017 met o.a. Dynamic, No Mind, Nataraj & Kundalini meditatie; van 08.00-

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 1 februari: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Woensdag 15 februari: 19.00 Avondmeditatie met live muziek.
Vanaf 1 maart: Osho dynamic meditation: maandag t/m zaterdag 07:00-08:00 -- zondag 09:00-10:00
1-21 maart Osho dynamic intensive
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam - Flow of Contentment ↑ top
Praten met je lichaam, een proces van vriendschap sluiten met jezelf.
Van maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari de OSHO meditatie: Praten met je lichaam.
Meer info www.vrienden-van-osho.nl/actueel-mediterenNL.html Amsterdam - Flow of Contentment
Ila Blanken 020-6269578 / 06-23606413 / ila49@hetnet.nl
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
Meditatiecursus 6 maandagavonden, start 30 januari, 20.00 – 21.30 uur.

Innernature – Frederik Hendrikstraat 162, Amsterdam – 020 7769655
Den Haag - Wajid ↑ top
Wajid- Trance-dance op vr 27/1 19.30
- Ervaar je NIER-BLAAS meridiaan Shiatsu workshop, ma 30/1 en 6/2 10.00-15.00.
- AUM meditatie op vrijdagavond 3 februari.
- ma 20 febr 9.30 start de 5 daagse Power of Light training met Vedanta.
- Blissco dance celebration op zaterdagavond is weer iedere 1e en 3e zaterdag van de maand, dus op 4 en 18 februari.
- Zie het meditatieprogramma en de overige cursussen en workshops op onze Wajid agenda februari
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho Humaniversity Osho Celebration Festival coming 18-19 March.
http://humaniversity.com/calendar/4132-osho-celebration-festival

On February 11-12 there is empowerment workshop with Lucia Rijker
http://humaniversity.com/calendar/4318-empowerment-vii

Also in February is Family Constellations Weekend
http://humaniversity.com/calendar/4126-family-constellations

and Family Constellation Training
http://humaniversity.com/calendar/4127-family-constellation-training
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * Demo Osho Mystic Rose door zelf ervaren: Za avond 11 Maart
* Demo Osho Born Again door zelf ervaren: Za avond 18 Maart
   De volgende Osho Born Again zal plaatsvinden in Eindhoven van 22 t/m 28 April 2017 video
* De volgende Meditatie Cursus zal plaatsvinden op 6 ma avonden van 6 maart t/m 10 april
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog - Youtube
Vraag en aanbod ↑ top

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komt een 4-kamerwoning vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

Room to rent In Osho Mevlana Commune Amsterdam from 3-02 till 25-02. Info: milkavv@gmail.com

Tijdelijk te huur: van 12 tot 26 februari woning met tuintje in Amsterdam Centrum € 350
bel Agyan 06-29396145

Tijdelijke onderhuurder gezocht voor mijn gemeubileerde 2-kamer appartement, met balkon en gratis parkeerplaats. ideaal gelegen aan de stadsrand van UTRECHT NOORD, voor een periode van ongeveer 6 weken (mogelijk langer). Incl. g/w/l en wifi voor 620 Euro per maand. Interesse? Stuur dan een berichtje naar mijn fb messenger inbox, ‘Ma Anand Ambaar’.

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu