Vrienden van Osho

 

januari 2017

Osho Boekennieuws
Living with the Inescapable - Maneesha
Workshop Familieopstellingen - Svagito
Lachdag Amsterdam
Aumm Instituut
Je Eigen Wijze Weg
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Prasada Griffioen - Spiritueel Lichaamswerk
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Power meditatie retraite
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
TantraTempel
FacebookKanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Flow of Contentment
Amsterdam - Inner Nature
Den Haag - Wajid
Eefde | Deventer – Ma Deva INDRA
Eindhoven - Modita
Groningen - De Bloeiende Lotus

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top

Osho FestivalHet Jaarlijkse OSHO FESTIVAL, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Osho en Wajid, is op 21 & 22 januari '17.
Twee wervelende dagen met een grote keuze aan Osho meditaties en door Osho geïnspireerde activiteiten.

Plaats: Osho Meditatie Centrum Wajid, Prins Hendrikplein 1 Den Haag.
Het programma voor het Festival is klaar, zie www.oshofestival.nl

Er is tijdens het Osho festival ook de mogelijkheid om sannyas te ontvangen.
Als je belangstelling hebt, neem dan contact op: tara@xs4all.nl

GOLDEN CHILDHOOD TOURGOLDEN CHILDHOOD TOUR: In a dancing Bubble
De Haagse sannyasin Meera schrijft over de Golden Childhood Tour die Anadi elk jaar organiseert die uit de omgeving komt waar Osho is opgegroeid. Er wordt een reis gemaakt langs plaatsen die belangrijk waren tijdens Osho's leven op aarde, beginnend in Pune door Madhya Pradesh Centraal India. Tevens omvat de tour een innerlijke zoektocht. Meera geeft hiervan een impressie in het volgende artikel: http://www.oshonews.com/2016/11/26/in-a-dancing-bubble/
De eerstvolgende Osho Golden Childhood Tour zal plaatsvinden van 25 januari tot 14 februari '17. Film: https://youtu.be/Ks5f1GdHuGU

Oshotv is via TELE2 en Vodafone, beschikbaar in heel Nederland
Naast Tele2 zend nu ook Vodafone landelijk salto-2 uit, waardoor je nu ook via Vodafone Osho op de kabel-tv kunt bereiken.
De Oshotv uitzendingen van Salto 2 vinden plaats: elke dinsdagavond van 21.00 - 22.00 uur, elke zondagavond van 22.00 - 23.00 uur.

Osho Boekennieuws ↑ top

Love letters to Life, The Power of Love of Earthen LampsEen feestelijk publicatiejaar wordt afgesloten met veel nieuwe uitgaven. Er is nog tijd genoeg om een Osho boek cadeau te geven in het kader van
de komende feestdagen, zoals bijvoorbeeld Love letters to Life, The Power of Love of Earthen Lamps dat hieronder besproken staat.

Earthen Lamps1. Earthen Lamps, 60 Parabels en anekdotes om je hart een lift te geven

About our mortal body of clay and the immortal flame of consciousness. Het speciale van dit boek is dat het een van de uiterst weinige is die door Osho zelf geschreven is; al zijn andere boeken bevatten immers de toespraken die hij gaf. Hij is een absolute voorstander van het gesproken woord.

Dit bijzondere boek Earthen Lamps betreft de oorspronkelijke uitgave van de 60 handgeschreven parabels en verhalen van Osho uit 1967. Er worden allemaal zeer menselijke onderwerpen besproken. De ‘earthen lamp’ staat voor het lichaam dat stoffelijk is. Maar bij ieder wezen brandt daarin de vlam van het bewustzijn dat eeuwig is. Prachtige aansprekende vertellingen, proza, maar met een zeer dichterlijke inslag waarin Osho zijn eigen bijzondere licht laat schijnen.

Met een klein lichtje kun je niet de hele weg beschijnen, maar wel dat traject dat nodig is om door te gaan.
“It is not he who thinks, but he who moves who reaches.”

The Heart of Yoga2. The Heart of Yoga, kort geleden herdrukt

Osho legt bij een van de sutra’s in ‘Yoga the Science of the Soul’, the heart of yoga uit, dat we in diepe illusies leven. We kunnen niet in het heden leven; we zijn altijd met het verleden of de toekomst bezig. Zelfs op klaarlichte dag zijn we nog aan het dromen. De mind heeft leugens nodig, dromen, illusies; de mind kan niet in de werkelijkheid bestaan. De mind heeft dan ook geen toegang tot het pad van yoga. Want yoga wil de werkelijkheid ontvouwen. Yoga is een methode om te komen tot een toestand zonder dromen. Yoga is de wetenschap van het hier en nu.
Daarom kun je pas het pad van Yoga betreden als je totaal genoeg hebt van de mind en van alle spelletjes van de mind. Als je inziet, dat de mind je alleen maar in een staat van verdoving brengt, dat de mind alleen maar projecteert, ja, dan ben je rijp voor het pad van Yoga. Osho geeft aan: "Patanjali is the greatest scientist of the inner. His approach is that of a scientific mind; he is not a poet. And in that way he is very rare, because those who enter into the inner world are almost always poets, those who enter into the outer world are almost always scientists."

Zen The Mystery and Poetry of the Beyond3. Zen The Mystery and Poetry of the Beyond , recente herdruk
Dit boek "Zen The Mystery and the Poetry of the Beyond" bevat een levendige en gevarieerde verzameling Zen anekdotes. Daarnaast valt er van poëzie en grappen te genieten en zijn er antwoorden op vragen van zoekers.
Osho definieert zijn visie van Zen als een creatieve vorm van kunst. Zen staat, volgens zijn opvatting, dichter bij kunst dan bij filosofie. De transformatie die ontstaat als je het leven creatief benadert, kan de deuren naar het mysterie van het bestaan voor je openen - naar wat verder gelegen is en niet meteen zichtbaar. Iedere keer laat Osho weer zien wat het geheim van het leven is, namelijk: het te vieren. En hij toont dit in allerlei situaties, of hij zich nu kritisch uitlaat over de moderne psychoanalyse of dat hij de inzichten van een haiku van Basho openbaart.
"I don't consider Zen a philosophy or a theology, but closer to poetry, to music, to painting, to dancing, to singing. It is not renunciation of life, it is rejoicing in life with your whole heart. And as you become deeply involved in creative lifestyles, the beyond opens its doors."

The Original Man 4. The Original Man, recent verschenen herdruk
Talks on Zen. Zen is Love. In het boek "The Original Man" zegt Osho dat je door de 'oorspronkelijke mens' in jezelf te vinden, in feite alles vindt wat het ontdekken waard is. In deze serie toespraken traceert Osho Zen vanaf de vroege dagen met Bodhidarma in China door een opeenvolging van Zen meesters en dichters heen.
Hij vertelt anekdotes over de Zen meesters terwijl hij toont dat hun schijnbaar absurde uitspraken en acties actuele methodes zijn om mensen uit hun spirituele slaap te wekken. En hij vraagt je om niet op zijn woorden af te gaan, maar dit voor jezelf te gaan ervaren. - deze talks gaan niet over Zen, ze ‘zijn' Zen.
“De originele mens heeft de constante aandacht van Zen. In je binnenste wezen heeft zich geen stof van buitenaf verzameld, geen gedachte is in staat om daar binnen te dringen. Het is daar zo puur en schoon als altijd: Het wordt daar nooit oud, het wordt nooit onecht: het heeft van nature frisheid.” Osho

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Living with the Inescapable - Maneesha ↑ top
'Living with the Inescapable' met Maneesha in www.wajid.nl
http://oshosammasati.org/ en https://youtu.be/gMEsI0v4ob0
28 april 17:30 - zondag 30 april 17:30
Info: Tarangita 06-47 609 150 tara@xs4all.nl
        Ila 06-23 606 413
Workshop Familieopstellingen - Svagito ↑ top
Svagito 3-daagse workshop Familieopstellingen met Svagito Liebermeister
Op 2, 3 en 4 augustus 2017 heb je de zeldzame kans om grootmeester Svagito Liebermeister te zien werken met Familieopstellingen in Amsterdam.

In zijn workshops combineert hij Westerse therapeutische methoden met Oosterse methoden van meditatie.
Vooraankondiging Lachdag Amsterdam ↑ top
Lachmeditatie Voor de eerstvolgende Lachdag = één workshop op zondag 24 september 2017 van 10.15 tot 18.00 uur in Amsterdam met vooroefeningen en lachmeditaties (strekken/lachen/stilte) is persoonlijk inschrijven per mail mogelijk tot uiterlijk 15 juni 2017. Over de wijze van inschrijven zie de website www.lachmeditatie.info bij Lachdag en voor verdere informatie over de lachmeditatie op de andere pagina’s van deze website. Voertaal : Nederlands.
Lachen ontspant letterlijk en figuurlijk. Lachen brengt je direct in het Hier en Nu. Lachen relativeert enorm en bevordert de ACCEPTATIE van de situatie, van de ander(en) of van jezelf. Lachen transformeert, verbindt en maakt heel. Zonder forceren lachen, al of niet met reden. Er hoeft NIETS bereikt te worden. De essentie is accepteren, loslaten en bewust Z I J N !
Dhyan Sutorius werkte als huisarts, scheepsarts en dermatoloog. Sinds 1978 leidt hij lachmeditaties op diverse congressen en bijeenkomsten. Hij is de oprichter van het Centrum ter Bevordering v/h Lachen, Secretariaat : Jupiter 1007, 1115 TX Duivendrecht, NL. Tel. 020–6900289. In 2006 verscheen zijn boek “Lachen maakt gelukkig”. Hij is uitgever van de Lachmeditatie CD met introductie, voorbereiding en lachmeditatie. Na afspraken over details leidt hij workshops op locatie (75 – 120 minuten).
Aumm Instituut ↑ top
AUMMAumm Kennismakingsworkshops in Groningen op zaterdagochtend en -middag 4 februari. Wil je meer weten over het Aumm Instituut en de trainers, dan ben je van harte welkom. ’s Avonds is het swingende Aumm Meegafestijn.

Open workshop & Introweekend Aumm Opleiding PRT: 17 – 19 februari 2017. In dit weekend ga je op een intensieve en speelse manier contact maken met het kind in jezelf en leer je beperkende negatieve boodschappen, overtuigingen en overlevingsstrategieën over jezelf en het leven ontdekken. Door hier meer bewustzijn over te ontwikkelen komt een proces van heling op gang. Wat kan je nu wel wat je als kind niet kon?

In april 2017 start voor de 23e keer een nieuw jaar van de meerjarige opleiding Primal Rebirth® therapie (PRT). Een boeiend en intensief leer- en groeipro­ces, waar­in talloze dynamieken en facetten van lichaamswerk, in­ner­lijk kind en meditatie aan bod ko­men en jij leert om op een werkelijk volwassen manier in het leven te staan.
Je Eigen Wijze Weg ↑ top
Je Eigen Wijze Weg - heel je innerlijk kind is een 8 delige workshopreeks
waarin je kennismaakt met hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden.
De workshopreeks start in de volgende plaatsen:
Den Haag 17 januari 2017; Deventer 27 januari 2017;
Opgave en info: www.jeeigenwijzeweg.nl
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
PraveetaMeridianen met kleur en licht woensdag 18 januari 2017, Amsterdam
Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie zaterdag 21 januari 2017, Amsterdam
Analyse, pathologie en therapie voor het element lucht zaterdag/zondag 28/29 jan 2017, Amsterdam
Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl
- Op 8 januari, 29 januari en 5 februari: Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot ”
- Nieuw: Tao Orakel & I Tjing cursus nu on line te volgen. Leer met deze subtiel geschilderde kaartset van Deva Padma te werken, alsmede veranderingen vast te stellen door middel van de de I Tjing die in het Tao Orakel weerspiegeld wordt. Een unieke gelegenheid om thuis dit bijzondere instrument te leren toepassen. Deze online cursus is ook in het Engels beschikbaar.
- Osho Zen Tarot en Tao Orakel op het jaarlijkse Osho Festival van 21 en 22 januari ‘17 in Wajid te Den Haag. Op de eerste dag van het Osho Festival, 21 januari, geef ik de workshop Tao Orakel & Meditatie. Gedurende de beide Osho Festival dagen zijn er mini-sessies Osho Zen Tarot te ontvangen op basis van intekening.
- Terugkomdag Osho Zen Tarot in Den Haag op 15 januari ’17 in Den Haag. We bespreken het boeiende legpatroon ‘Piramide' voor het beter begrijpen van een situatie. De thuis voorbereide resultaten worden met tot A4 vergrote kaarten op het whiteboard aangebracht. Het ‘Piramide’ patroon is te vinden in het boek 'Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’.
Prasada Griffioen - Spiritueel Lichaamswerk ↑ top
PrasadaTraining Innerlijk Management met Lichaamswerk, Levenskunst en Meditatie.

Wil je rust in je hoofd. Beter omgaan met gevoelens. Je tevreden voelen met jezelf. Kom en ervaar…Een training met praktische oefeningen voor in je dagelijks leven. Kennismakingsavonden op 9 en 16 jan. Start 23 januari. 

www.prasada.nl/training      T. 020- 616 22 15.                        prasada@hetnet.nl
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
Moving- into-Silence, van 23 t/m 26 december , 4- daagse in Orval OWC Ardennen aanmelden
Bardo & het Tibetaanse dodenboek, van 3 t/m 6 januari, OWC Antwerpen aanmelden
Leven & Sterven, van 27 t/m 30 januari, 4- daagse in Orval OWC Ardennen aanmelden
Mantra, Meditatie & Rituelen op 05 februari, OWC Antwerpen aanmelden
Power meditatie retraite - Kapelle-op-den-Bos België ↑ top
Power meditatie retraite van 17 - 19 maart 2017
Tijdens de retraite werken we o.a. met Osho en Humaniversity meditaties. De retraite wordt begeleid door Atmani Blok.
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing 21 januari 2017 - Themaworkshop: Het Hart van Rebalancing (Zeist)
10 en 11 februari 2017 - Winterworkshop: Je Binnenste (B)uiten (Zeist)
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
TantraTempel ↑ top
TantraTempel 27 t/m 30 december 2016 Tantra Kerst Retreat
31 december 2016 Tantra Oud & Nieuw
16 t/m 22 jan Tantra Jaar Training - Week 1
17 t/m 19 feb Tantra Mini Training - Weekend
20 t/m 26 feb Tantra Winter Week Retreat
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst is op 8 januari om 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 4 januari: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Woensdag 19 januari: 19.00 Avondmeditatie met live muziek.
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam - Flow of Contentment ↑ top
Praten met je lichaam, een proces van vriendschap sluiten met jezelf.
In de tweede week van januari de OSHO meditatie: Praten met je lichaam.
Meer info www.vrienden-van-osho.nl/actueel-mediterenNL.html Amsterdam - Flow of Contentment
Ila Blanken 020-6269578 / 06-23606413 / ila49@hetnet.nl
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
Meditatiecursus 6 maandagavonden, start 30 januari, 20.00 – 21.30 uur.

Innernature – Frederik Hendrikstraat 162, Amsterdam – 020 7769655
Den Haag - Wajid ↑ top
WajidWAJID, een greep uit het eind- december/januari programma
- ma 26 dec 9.30 start 5 daagse Power of Light training met Vedanta.
- Extra Dynamics op di 27, wo 28, do 29 en vr 30 dec, 08.00-09.00 , samen met de Power of Light training. Za 31/12 geen Dynamic.
- za 31 dec – 1 jan: 20.30- 02.00 u Wajid’s traditionele Oud en Nieuw viering
- Blissco dance celebration op zaterdagavond is in 2017 weer iedere 1e en 3e zaterdag van de maand.
- Let op ! In 2017 zijn er enkele wijzigingen en uitbreidingen v/d meditaties. Daarnaast starten er weer interessante workshops en groepen in januari, zie de Wajid agenda januari .
Eefde | Deventer – Ma Deva INDRA ↑ top
Eefde - DeventerTHUIS in JEZELF! – Ma Deva INDRA
Laat je ziel zingen!
Mantra & Satsang cirkel Oost-Nederland elke 2e zondag van de maand in Eefde en laatste zondag van de maand in Deventer. “Mantra zingen is als het verspreiden van het virus van VREUGDE, LICHT en LIEFDE… besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk”. De bijeenkomsten zijn telkens weer een feest en een uitnodiging om het leven te vieren. Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.
Info en aanmelding
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * De volgende Osho Mystic Rose in Eindhoven zal plaatsvinden van 15 Juli t/m 4 Aug 2017. video
* De volgende Osho Born Again zal plaatsvinden in Eindhoven van 22 t/m 28 April 2017 video
* De volgende Meditatie Cursus zal plaatsvinden op 6 ma avonden van 6 maart t/m 10 april
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog - Youtube
Groningen - De Bloeiende Lotus ↑ top
15 januari: Open dag in Groningen met gratis proeflessen voor Innerlijk Kindwerk, Familieopstellingen, Reiki en Shin-Do en meer.

Ontmoet jezelf en de ander – Het innerlijke kind in relaties
Beter leren communiceren vanuit je eigen kracht en kwetsbaarheid, echt contact maken met je vriend, partner of collega zonder jezelf te verliezen..
Start: 23 januari  van 19.30 - 22.00,  Groningen.

Voor meer informatie kijk op www.debloeiendelotus.nl of bel gerust even op: Arjen Valk en Pankaja Bockholt, 0595-413350 of 0610-560790
Vraag en aanbod ↑ top

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komt in januari een 4-kamerwoning vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

Te huur in Zandvoort aan zee 14 Februari tot 14 Maart 2017 huis met grote tuin vlakbij strand, zee, duinen en station.
Gratis parkeren voor de deur. Kosten € 875 all incl. tel: 0637443053 e-mail: rakanl@yahoo.com

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu