Vrienden van Osho

 

oktober 2016

Osho Boekennieuws
Concert Manish Vyas
Je Eigen Wijze Weg
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Anand Instituut
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn
TantraTempel
Centrum Tantra-YoY
FacebookKanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Flow of Contentment
Amsterdam - Inner Nature
Den Haag - Wajid
Eefde | Deventer – Thuis in jezelf! (Ma Deva Indra)
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Soest - The Bodhitree
Utrecht - Mediteren in Utrecht
Wijnjewoude - Kirtan
ACTUALITEITEN ↑ top

'Niet denken maar voelen'
'Plus Gezond' is de september-bijlage 2016 bij het grootste Seniorenblad van Nederland, 'Plus'. Daarin is een artikel opgenomen van Lisette Thooft, onder de titel: 'Niet Denken maar Voelen. Je leert het door Rebalancing.' Daarin beschrijft Lisette de oude, opgeslagen pijnen in haar lichaam en hoe haar zoektocht ter bevrijding daarvan haar bracht bij rebalancer Wilko Iedema. In het artikel wordt uitgelegd dat deze lichaamsgerichte therapie 'uit het Indiase Poona stamt, uit de ashram van de bekende goeroe Osho'. Osho's adviezen vormen de kern van de door de ashram-therapeuten ontwikkelde therapie, die 'rebalancing' werd genoemd en aangevuld wordt met ademhalingsoefeningen, coaching-gesprekken en meditatie.

Schrijf 't alvast in je agenda 21+22 januari Osho Festival in Wajid OMC, Den Haag.

Osho Boeken op de Beurs
Osho boeken worden breed vertegenwoordigd op de aanstaande boekenbeurs ‘Andere Uitgevers, Bijzondere Boeken’ op 8 oktober (10:00–17:00 uur) in de Nicolaïkerk in Utrecht, Nicolaaskerkhof 8. Naast de actueel leverbare Nederlandse titels wordt ook een selectie boeken getoond uit de meer dan 40 jaar dat er Osho boeken bestaan. IJs en weder dienende gaat Garimo de presentatie ondersteunen door introducties tot Osho meditatie te geven.
Kom in grote getale naar dit unieke evenement met gratis toegang, en geniet van wat andere uitgevers voor bijzondere boeken aanbieden. Indien je ook wilt bijdragen met Osho boeken die je niet meer leest, geef dat dan door aan abhi@osho.nl die je bij voorbaat bedankt.

Osho Boekennieuws ↑ top

nieuwe boekenNieuwe uitgaven en reprints in Pune
Net terug uit Pune, kan ik het verschijnen van een aantal gloednieuwe titels en van veel prachtige reprints melden. Osho’s boeken over de Zenmeesters bijvoorbeeld waren
lange tijd niet meer verkrijgbaar en zijn nu alle opnieuw uitgebracht.

The Independent Mind1. The Independent Mind: learning to live a life in Freedom
Het boek The Independent Mind is in 2015 voor ’t eerst in het Engels uitgebracht. De Hindi versie bestond al in 1979 maar al die jaren was het er niet van gekomen om het in het Engels te vertalen en voor een groter publiek toegankelijk te maken.
Het boek bevat toespraken van Osho tijdens een meditatiekamp.
Dag in dag uit is ieders mind vol met gedachten. Maar waar komen ze vandaan? Zijn het onafhankelijke gedachten of zijn het opvattingen en leerstellingen die aan andere mensen ontleend zijn?
Zijn ze aangenomen van ouders of leraren? Van religieuze of politieke leiders?
In deze serie toespraken die Osho tijdens een meditatiekamp gegeven heeft, beschrijft Osho wat ‘denken’ werkelijk betekent: de vrijheid om een onafhankelijk leven te leiden, bewust en met vertrouwen in de eigen ervaring.
“Iemand die gedachten verzamelt, zal een geleerde worden. Iemand die denken doet ontstaan – het vermogen om te denken geboren laat worden, vragen stelt, zijn bewustzijn uitdaagt en dan op het antwoord wacht – in het leven van zo iemand is weten geboren. Het is niet door gedachten dat je tot weten komt maar door denken. Niet door gedachten te verzamelen, maar door het denken geboren te laten worden.”

Yakusan2. Yakusan, Straight to the Point of Enlightenment
Dit boek 'Yakusan straight to the Point of Enlightenment’ is opnieuw uitgebracht in een schitterende herdruk. Osho benadrukt in het boek Zen als zijnde een directe benadering van het Bestaan.
Het bevat de serie lezingen die Osho in januari 1989 heeft gehouden. Hij waarschuwt dat Verlichting niet alleen positieve gevolgen heeft.
Iedereen zal tegen je zijn. Jouw Verlichting kwetst het ego van de mensen. Want je bent een mens net als zij zijn. Maar jij hebt het niveau van Verlichting bereikt en zij niet.
Nu zijn er maar twee manieren voor hen om daar een uitweg in te vinden. Ze groeien op tot hetzelfde ontwikkelingsniveau als jij of ze proberen je te vernietigen. Tot hetzelfde niveau komen, kost ongelofelijk veel moeite. Dus gaan ze voor de gemakkelijke manier en ze vergiftigen dus Socrates, ze kruisigen Jezus en ze vermoorden al-Hillaj Mansoor.
Heel interessant in dit boek is ook de repliek die Osho geeft aan iemand, zelf christen, die in een wetenschappelijke studie Osho heeft vergeleken met Jezus Christus.
Osho prijst de oprechtheid van deze wetenschapper, maar hij zegt ook: ”You cannot compare me with Jesus Christ. There is no way to compare me with anybody.” Hoe Osho dit uitwerkt, wordt absoluut aanbevolen om zelf te lezen.

3. The New DawnThe New Dawn, opnieuw uitgegeven in een prachtige herdruk
De Nieuwe Dageraad is dichtbij. In 'The New Dawn' wijst Osho op onze ‘gedisciplineerde mind’. Deze is vooral in een land als Japan merkbaar. Bijna ieder Aziatisch land heeft onder invloed van Confucius gestaan, met uitzondering van India. De buitenkant ziet er in die landen vaak heel mooi uit, ook die van de mensen daar. Maar het is een gekunstelde schoonheid en het zijn manieren en vormen: een ‘gemaakte glimlach’ in plaats van een echte en die zit behoorlijk diep.
Sannyasins die hun geboorteland Japan verlaten hebben en een tijdlang in het Osho International Mediation Resort hebben verbleven en intensief meditaties hebben gedaan, herkennen hun land niet meer.
Osho legt uit dat niet het land veranderd is, maar zijzelf. Ze hebben alle repressie die ze in Japan hadden opgedaan, afgelegd, door groepen te volgen en actief te mediteren. Nu komen ze terug in hun land en voelen zich er niet meer thuis. De gekunstelde manier van leven heeft geen greep meer op hen. Zij zijn nu mensen van The New Dawn, van de Nieuwe Dageraad.

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Concert Manish Vyas ↑ top
aummManish Vyas zal 30 oktober (middagconcert: 14.30 uur) optreden in De Nieuwe Kerk in Den Haag.
Kaarten te koop: www.zuiderstrandtheater.nl/zoeken/?zoekwaarde=manish#modal=/programma/3475/Manish_Vyas/Holland_India_Festival/

En op de hoogte te blijven van het evenement zie www.facebook.com/events/126810314390838/
Je Eigen Wijze Weg ↑ top
Je Eigen Wijze Weg - heel je innerlijk kind is een 8 delige workshopreeks
waarin je kennismaakt met hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden.
De workshopreeks start in de volgende plaatsen:
Amersfoort: 13 november,  Utrecht: 29 oktober, Zwolle: 30 september
Opgave en info: www.jeeigenwijzeweg.nl
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
Praveeta Basisseminar Kleurenpunctuur voor therapeuten
Nu ook op donderdagen: 6 oktober en 3 november 2016. Totaal opleiding twaalf seminars verdeeld over twee jaar
Licht op de VoetVierdaagse cursus speciaal voor voetreflexologen vrijdag/zaterdag 14/15 oktober en 11/12 november 2016
Slapend fit! Werken met kleuren, klanken en kruidenolie maandag 17 oktober
Verslavingen vrijdag/zaterdag 21/22 oktober
9 Star Ki Astrologie en I Ching binnen de KleurenpunctuurDonderdag 27 oktober
Analyse, pathologie, therapie van het element Vuur
Zaterdag/zondag 29/30 oktober
Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl
- Zondagen 2, 16 en 30 oktober, Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, uit het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”
- Maandagavond 3 oktober 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Osho Zen Tarot inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein 18. Unieke mogelijkheid om te ervaren hoe de Osho Zen Tarot je leven een lift kan geven. Meer info.
- Zondagen 9 en 23 oktober en 6 november Vervolgcursus Osho Zen Tarot voor Coachen in Den Haag, specifieke legpatronen voor coaching zoals: Lemniscaat legpatroon, Bewustzijn zonder te kiezen, Lezen van de ckakra’s, uit het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
Introductie dag “Chakra healing”, OWC Antwerpen,
Jaartraining “Chakra healing”, OWC Antwerpen,
Jaartraining “In de spiegel van de dood ”, OWC Antwerpen,
Introductie dag “Heel jezelf”, OWC Antwerpen
Jaartraining “Heel jezelf”, OWC Antwerpen,
Workshop “Gronden in jezelf”, OWC Orval – Ardennen
Anand Instituut ↑ top
Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Daarom gaan we in een dag samen op ontdekkingsreis binnen de verschillende vormen van meditatie. Aan bod komen enkele Osho meditatie technieken. Ervaar zelf wat bij jou past en ga thuis verder. De cursus biedt genoeg handvaten om thuis zelf aan de slag te gaan.
De volgende cursus datum staat gepland op 16 september. Je kunt je vanaf nu inschrijven. www.anand.nl
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing 29 september - Start Rebalancing Inspiratiejaar (opgeven kan nog! / Siddeburen)
26 november - Workshop 'Uit je hoofd!' (Zeist)
Diverse dagen dit najaar - Workshop Aanraken met aandacht (1-daagse / diverse locaties)
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
TantraTempel ↑ top
Tantra tempel 1 oktober 2016 Tantra Intro Dag
10 t/m 16 oktober 2016 Tantra Jaar Training Intro Week I
24 t/m 30 oktober 2016 Tantra Herfst Retreat
25 t/m 27 november 2016 Tantra Mini Training Weekend
12 t/m 18 december 2016 Tantra Jaar Training Intro Week II
27 t/m 30 december 2016 Tantra Kerst Retreat
31 december 2016 Tantra Oud & Nieuw
Centrum Tantra-YoY, Utrecht (IJsselstein) ↑ top
Tantra YOY Een heerlijke serie nieuwe dagworkshops en weekenden.
Genieten en persoonlijke groei gaan wel degelijk samen... Tot gauw!
Daarnaast mogelijk: tantrabeleving gewoon thuis. Check-it-out. www.ONLINE-TANTRA-LEREN.nl

Direct beschikbaar, online tantra instapcursus en themacursussen
Vr. 21 – zo. 23 okt, Tantra weekend: “Orgasmic Body (2)”, voor singles en stellen.
Za. 29 oktober, Loversdag, Hartstochtelijk samen, alleen voor (gelegensheids)stellen.

Uiteraard met Solana en Satori. Voor meer informatie zie www.Tantra-YoY.nl.
Inschrijven via www.Tantra-YoY.nl/inschrijven.
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
Het vijfde levensjaar van deze FB page is nu voltooid
De eerstvolgende bijeenkomst is 2 okt 16.00 in Amsterdam
Wie heeft bij de 5 de verjaardag wat feedback te delen???
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner Flowering  Levenskunst jaartraining 2016-2017, 8 weekenden start op 15 & 16 oktober 2016 informatie; info@lifeforcefitness.nl

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 5 oktober: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam - Flow of Contentment ↑ top
Praten met je lichaam, een proces van vriendschap sluiten met jezelf.
De eerstvolgende mogelijkheid om deze diep ontspannende meditatie te ervaren is in de week van 10 t/m 16 oktober.
Meer info www.vrienden-van-osho.nl/actueel-mediterenNL.html Amsterdam - Flow of Contentment
Ila Blanken 020-6269578 / 06-23606413 / ila49@hetnet.nl
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
De kunst van loslaten met Sudheer P. Niet en Sonar de Munnik, zaterdag 1 oktober 10.00 - 16.00 uur.
Meditaties en oefeningen om de kunst van loslaten weer te herinneren.
Introductie meditatie zaterdag 15 oktober 10.00 - 16.00
Meditatiecursus 6 maandagavonden 20.00 - 21.30, start 24 oktober
Den Haag - Wajid ↑ top
Wajid - De Blissco dance celebration op zaterdagavond is vanaf oktober weer 2x in de maand: iedere 1e en 3e zaterdag van de maand.
Dus op zaterdag 1 en 15 oktober 21.30 – 01.00 uur.
Maar je bent ook vroeger welkom: zie onze agenda Wajid agenda en kijk naar het programma voor de zaterdag

-Overige meditaties, workshops en groepen zie de Wajid agenda
Eefde | Deventer – Thuis in jezelf! (Ma Deva Indra) ↑ top
Thuis in jezelf - Indra Visser

Op veler verzoek gaan wij door met het aanbieden van vreugdevolle Mantra & Satsang bijeenkomsten in Eefde/Deventer.
Mantra & Satsang cirkel Oost-Nederland elke 2e zondag van de maand in Eefde en laatste zondag van de maand in Deventer. “Mantra zingen is als het verspreiden van het virus van VREUGDE, LICHT en LIEFDE… besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk”. De bijeenkomsten zijn telkens weer een feest en een uitnodiging om het leven te vieren. Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.

Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho HumaniversityTalking to the Body Mind Training with Anuprada 26 September – 02 October
OSHO Reminding Yourself of the Forgotten Language of Talking to Your Body Mind
One hour a day for seven days, this process of self-hypnosis with love and awareness will relax and help you to become friends with your body. Stress and unhealthy habits will melt away as you learn to connect with your unconscious mind. The result: a healthy life full of happiness and well-being!
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * Demonstratie van de Osho Born Again Meditatie: Za avond 24 September en Za avond 8 Oktober 19:30 - 21:30
* Osho Born Again Meditatie: een prachtige Meditatieve Therapie van Osho: 7 achtereenvolgende avonden: 22 Oktober t/m 28 Oktober
* Genezing door Zelfhypnose: 'Osho Praten met Lichaam en Mind': 29 Sept t/m 5 Okt en 29 Okt t/m 4 Nov
* zo avond 16 Okt 20:00 - 21:00: Lezing: 'het belang van Osho Meditaties voor de Westerse Mens'
* Start Osho Meditatiecursus: Maandag Avond 7 November: 12 verschillende Osho Meditaties in 6 Maandagavonden(19:30 - 22:00)
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog
Soest & Gent - The Bodhitree ↑ top
* Zaterdagmiddag 8 oktober 14.00 - 17.30 uur.: Mystic Rose Experience: Lachen – Huilen – Stilte
De Mystic Rose is een van de laatste meditatietechnieken ontwikkeld door Osho.
Een zeer indrukwekkend proces dat dwars door alle overtuigingen, conditioneringen en ideeën heen snijdt. Het opent op een ongekende manier je hart en je bewustzijn.
Op deze middag doorlopen we alle stappen: Lachen, Huilen en Stilte. Een middag is al een heerlijk rijke intensieve diepe vreugdevolle helende en bevrijdende ervaring.
* Zondag 13 november 13.30 - 20.00 uur.: MADA - Song - Dance - Mantra
'Mada’ in Sanskrit betekend bedwelmen. Er is ook het woord ‘Mad’ and ‘Ma’ (Mother).
'Mada' is een uitnodiging om jezelf te bedwelmen, om dronken te zijn als gevolg van het zingen van devotionele liederen en dans.
* Kabir, Bhakti & Anand: Soest & Ghent - www.thebodhitree.eu - soest@thebodhitree.eu
Utrecht - Mediteren in Utrecht ↑ top
- Cursus Introductie in meditatie start 31 oktober
- Cursus Stressrelease & Meditatie In deze les kan je via beweging spanning loslaten en oefenen met meditatie. start 31 oktober
- Ademwerk & Bio-energetica – reeks van 3 avonden Start 10 november
- Je eigenwijze weg, groeitraining voor volwassenen Start 29 oktober, introductieavond 6 oktober.
informatie: www.mediterenutrecht.nl of www.happytobe.nl Schroom niet te mailen via info@mediterenutrecht.nl
Wijnjewoude, Friesland - Kirtan ↑ top
kirtan Na 28 jaar, 10 jaar in Utrecht en 18 jaar in Friesland, stopt Kirtan met haar activiteiten. We danken iedereen voor de steun en deelname aan onze programma's. Bovenal gaat onze dankbaarheid uit naar Osho, wiens boodschap en energie ons bleef inspireren!
We wensen iedereen alle goeds, Vimal Petra en Jivan Bauke.

"Sitting silently, doing nothing, the spring comes and the grass grows by itself."

Kirtan, Tjalling Harkeswei 75 - 9241 HL Wijnjewoude - Petra Flantua en Bauke Raadgever - 0516 471688 of info@kirtan.nl - www.kirtan.nl
Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu