Vrienden van Osho

 

juli & augustus 2016

Osho Boekennieuws
Spirituele zeilvakantie op het wad
Concert Manish Vyas
Je Eigen Wijze Weg
Lachmeditatie Amsterdam
Rebalancing School voor Lichaamswerk Bewustzijn
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Anand Instituut
TantraTempel
Facebook Centrum Tantra-YoY
Tantric Yoga School
Kanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Inner Nature
Den Haag - Wajid
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Soest & Gent - The Bodhitree
Utrecht - Seeds of Freedom
Antwerpen - Touch Studio - Osho information center

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top

BLONDE  BOEDDHA II
Sanne Wurzer geeft haar boek over haar ervaringen in Poona, dat ze in 2007 bij Synthese publiceerde onder de titel ‘Blonde Boeddha’, opnieuw uit. Opnieuw enthousiast, sprankelend en met veel plezier en liefde geschreven, maar er is meer rust ontstaan. Dat merk je aan de vermindering van het aantal uitroeptekens en aan de terugblik die ze op het einde geeft. Sinds 2007 heeft ze veel meegemaakt, maar nog steeds kan ze zeggen: ‘Osho is nog altijd, na een hoop onderzoek en verkenning, mijn favoriete rebelse wijze mens… Hij is van alle wijze mensen van wie ik werk heb gelezen degene die me het meeste raakt… Elke dag is hij in mijn hart, denk ik aan hem, luister of lees ik iets van hem. Omdat ik dat heerlijk vindt. Maar ik zal altijd zèlf blijven zoeken en mijn eigen ervaringen als mijn waarheden zien.’ 
Wil je meegenieten met de avonturen die deze blonde Boeddha meemaakte, hier is de link naar het nieuwe boek: http://amzn.to/1SIT3fC

Het zomernummer 2016 van MANTRA, Tijdschrift voor Spiritualiteit en Nieuwe Wetenschap, is gewijd aan het vraagstuk 'Tijd'. Verschillende auteurs belichten dit onderwerp, zoals in de bijdragen over 'Reïncarnatie en tijd', over 'Tijdloosheid' en over 'De beleving van tijd bij stervenden'. In zijn bijdrage 'Tijd versus tijd: het ware wachten' gaat auteur drs. Rinus van Warven in op de manier waarop wij mensen tijd en ruimte beleven. De werkelijkheid is non-duaal, maar de menselijke geest kan niet zonder dualiteit. In dit verband citeert hij Osho, die zegt: 'Awareness cannot exist with duality, and mind cannot exist without duality. Awareness is non-dual, and mind is dual. So just watch. I don't teach you any solutions, I teach you the solution: Just get back a little and watch. Create a distance between you and your mind.'

Helaas zijn we genoodzaakt om het aantal uitzendingen van Oshotv Den Haag per 1 augustus te halveren. De uitzendkosten zijn hoog en de aanmelding van nieuwe donateurs blijft achter.
Oshotv Den Haag vindt vanaf 1 augustus plaats op de eerste, derde (en vijfde) dinsdag van de maand.
Alle Osho uitzendingen, zoals bijvoorbeeld die van Amsterdam A2, zijn via tele2, digitaal te ontvangen.
Uitzendingen terugzien kan via: www.vrienden-van-osho.nl/tv-radio.html

Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuwsThe  Beauty of the Human Soul1. The Beauty of the Human Soul
Deze publicatie is in mei ’16 verschenen, helemaal nieuw dus.‘The Beauty of the Human Soul’ is een volgend deel in de serie ‘Authentic Living’ van Osho. Het boek bevat toespraken van de eigentijdse mysticus Osho gedurende zijn verblijf in de United States. In dit deel is duidelijk de intieme setting merkbaar waarin deze tijdloze talks gegeven werden, voor een relatief klein gehoor uit de mensen van de commune te Oregon. Alles komt op tafel – geloof in God, de betekenis van compassie, wat er gebeurt als we sterven. Osho deelt verhalen uit zijn eigen leven, brengt nieuwe inzichten in oude parabels en daagt zo de toehoorder uit zijn/haar bewuste en onbewuste aannames under de loep te nemen.
Vanuit de vragen die gesteld worden gaat Osho steeds meer over op een verhandeling over waarom wij als menselijke wezens hier zijn en wat we op deze planeet doen
De uitdaging is om niets maar ‘voor lief’ te nemen en geen enkele heilige koe zonder grondig onderzoek te laten. De uitnodiging is om de stap in het onbekende te nemen zonder enig idee van wat er zou kunnen gebeuren, vergezeld van grote creativiteit, sensitiviteit en bewustzijn, maar zonder vaste ideologie.
Osho geeft aan: “Je moet een transformatie ondergaan en die kun je alleen zelf doen. Behalve jij kan niemand in dat gebied komen. En dit is de 'Schoonheid van de Menselijke Ziel’ dat zij absoluut onbereikbaar is voor iemand anders. Je centrum wordt dusdanig beschermd door het Bestaan dat niemand het zelfs maar kan aanraken.”

2. Voorbij  Mars en VenusVoorbij Mars en Venus
Genieten van de verschillen tussen Vrouwen Mannen , vanaf 1 juli in prijs verlaagd.
In dit boek wordt het mysterie van het contact tussen de 2 seksen nader uiteengezet. Het begrijpen ervan zit ‘m erin om de uniciteit van beide kwaliteiten waar het hier om gaat te onderkennen en ervan te genieten. Mars en Venus: “In het samenkomen van meditatie en liefde ligt de ontmoeting van man en vrouw besloten.” Terwijl het debat over gelijkstelling van vrouwen en mannen voortduurt, wordt hier een verzameling Osho teksten gepresenteerd die dieper ingaan op de ogenschijnlijke verschillen tussen vrouwen en mannen, alsook op de complementariteit daarvan. Want die verschillen zijn nodig om tot een creatieve samenleving te komen, die van gelijkberechtiging uitgaat.
Dit boek gaat dus over het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke mind. Osho definieert positieve mannelijkheid als initiatief, creativiteit en avontuur. Positieve vrouwelijkheid vergelijkt hij met een enorme poel aan
energie, die naarmate de energie toeneemt, vele kwalitatieve veranderingen ondergaat. Ze zijn tegenpolen die op verschillende manieren functioneren. Als de man op een positieve manier mannelijk is en een vrouw op een positieve manier vrouwelijk, dan kan het leven tussen beide polariteiten een dans worden waarbij ze elkaar ondersteunen en voeden. Ook wordt het belang van 'heel worden' van de mens benadrukt. Dat kan volgens Osho door het terugwinnen van alles dat door de maatschappij ontkend is en ook door uit alle ideologieën, opvattingen en vooroordelen te treden. Het is een handzaam klein boek geschreven in de typische Osho stijl, voorzien van humor.
Osho zegt dat echte levensvreugde, geluk en gezondheid vanzelf ontstaan als vrouwelijke en manlijke eigenschappen elkaar aanvullen en elkaar gelijkwaardig ondersteunen. En hij biedt toegankelijke methoden hoe we daar kunnen komen.
‘Blijf elkaar grondig onderzoeken en opzoeken, nieuwe wegen
vinden om elkaar lief te hebben, nieuwe wegen vinden om elkaar te begrijpen. Dan is liefde een voortdurend avontuur.’

Mystics  of the East3. Mystics of the East
Over de Oosterse Mystici: Atisha, de Baul Mystici, Bodhidharma, Gautama de Boeddha, Tswang Tse, Kabir, Lao Tse, Mahakashyap, Nansen, Patanjali, Tilopa

In ‘Mystics of the East’ worden Oosterse mystici belicht en wat hun bijdrage aan de bewustwording van de mensheid is, zoals Atisha, de Bauls, Lao Tse, Bodhidharma Boeddha en meer. Het Oosten is eeuwenlang – of mogelijk altijd al – het spirituele, de de gewijde bron van leven geweest. Niet alleen komt de zon in het Oosten op, ook een Gautama de Boeddha is daar ontstaan.
Het Oosten heeft duizenden mystici voortgebracht. Het Westen steekt in vergelijking hiermee armzalig af. het Westen heeft grote wetenschappers opgeleverd. Zo heeft het Oosten grootse onderzoekers van het eigen innerlijk van de mens.
Nog steeds trekt het Oosten, ook al verkeert ze in een gedegradeerde staat, in haar donkerste periode, de zoeker aan – bijna als een magneet.
Zij die op zoek gaan naar de waarheid voelen zich plotseling aangetrokken tot het Oosten.
“In this vast universe the Eastern mystici have come to realize that even the whole universe goes into death once in a while. Planets die, suns die, stars die – every day new stars are born, new planets are born. Whole solar systems have disappeared, not leaving even a trace behind, and new solar systems have appeared. They say and I agree with them, that the whole universe dies. Then there is darkness; everything has gone to sleep. And then again there will be dawn; again planets will be born, stars will be born – a new cycle of creation. Millions of cycles of creation have happened and they will go on happening.
Your consciousness belongs to the eternal which never dies. At the most it goes into sleep when the whole universe dies and comes back in the morning awake, fresh – a new world is beginning.”

xx4 . Osho boeken voor de vakantie, in prijs verlaagd. Per 1 juli zijn de volgende boeken met een aantrekkelijke korting verkrijgbaar.

Mosterdzaad - Waarin een eigentijdse kijk van Osho op de mysticus Jezus.

Compassie kent geen motief, laat je liefde bloeien.

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Spirituele zeilvakantie op het wad ↑ top
pirituele zeilvakantie op het wadSpirituele zeilvakantie op het wad: Heerlijk uitwaaien op het wad, samen zeilen, droogvallen, mediteren, jezelf en anderen ontmoeten.  Het thema dit jaar is Stromen. Lees verder….
17-22 juli 2016 vanuit Makkum

Voor meer informatie kijk op www.debloeiendelotus.nl of bel gerust even op: Arjen Valk en Pankaja Bockholt, 0595-413350 of 0610-560790
Concert Manish Vyas ↑ top
aummManish Vyas zal 30 oktober (middagconcert: 14.30 uur) optreden in De Nieuwe Kerk in Den Haag.
Kaarten te koop: www.zuiderstrandtheater.nl/zoeken/?zoekwaarde=manish#modal=/programma/3475/Manish_Vyas/Holland_India_Festival/

En op de hoogte te blijven van het evenement zie www.facebook.com/events/126810314390838/
Je Eigen Wijze Weg ↑ top
Je Eigen Wijze Weg - heel je innerlijk kind is een 8 delige workshopreeks
waarin je kennismaakt met hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden.
De workshopreeks start in de volgende plaatsen:
Amersfoort: 13 november,  Groningen: 26 september, Utrecht: 29 oktober, Zwolle: 30 september
Opgave en info: www.jeeigenwijzeweg.nl
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn is gericht op persoonlijke groei en bewustzijn door middel van lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging.
30 juni t/m 3 juli – Zomerworkshop 'de wijsheid in het lichaam' - Siddeburen
7 juli t/m 10 juli – Zomerworkshop 2 'de wijsheid in het lichaam' - Siddeburen
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
Aumm Instituut ↑ top
aumm Zomerweek 'jezelf durven zijn' 22 t/m 28 juli, Omkar en Divyam. Met o.a. warm water rebirthing. Herboren worden met een krachtig 'JA'!
Essence, de kunst van Inquiry, 7 t/m 11 sept., Samarona. Een proces van bewustwording, introductie 'Inquiry into the spiritial path'
Leven in vrijheid, de weg tussen 'thuis' en Thuis, 7 t/m 11 sept., Cateleyne Deodatus. Traumatherapie
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
Praveeta Slapend fit! Werken met kleuren, klanken en kruidenolie Lekker slapen kun je leren. Zaterdag 25 juni 2016

Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl
  • Zondagen 31 juli, en 7 en 14 augustus ’16, Osho Zen Tarot Basiscursus te Den Haag, belichting van de afzonderlijke kaarten met bijbehorende verhalen. Verder: het uitvoeren en interpreteren van diverse legpatronen zoals de vliegende Vogel en Relatie legpatronen, inclusief het boek 'Coachen met de Osho Zen Tarot’
  • Zondagen 11 en 18 september en 2 oktober Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, uit het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”
  • Maandagavond 3 oktober 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Osho Zen Tarot inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein 18. Unieke mogelijkheid om te ervaren hoe de Osho Zen Tarot je leven een lift kan geven. Meer info.
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top

3-daagse Chakra Healing in de zomervakantie van 27 aug t/m 30 aug. - aanmelden
Anand Instituut ↑ top
Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Daarom gaan we in een dag samen op ontdekkingsreis binnen de verschillende vormen van meditatie. Aan bod komen enkele Osho meditatie technieken. Ervaar zelf wat bij jou past en ga thuis verder. De cursus biedt genoeg handvaten om thuis zelf aan de slag te gaan.
De volgende cursus datum staat gepland op 16 september. Je kunt je vanaf nu inschrijven. www.anand.nl
TantraTempel ↑ top
Tantra YOY De TantraTempel organiseert weer een drietal luchtige Tantra Zomer Weken en een Sapreinigingsweek.
4 t/m 10 juli Tantra Zomer Week I
10 t/m 17 jul Meditatieve Reiniging Week
18 t/m 24 jul Tantra Zomer Week II
1 t/m 7 aug Tantra Zomer Week III
Bewust zijn, de kern in jezelf vinden speelt bij deze dagen een grote rol.
We gaan ons bezig houden met meditatie, energie transformatie oefeningen, Tantrische rituelen, dans en Tantrische massage.
Verder is er heel veel tijd voor jezelf en uitbundig genieten, alles met veel bewust-zijn
Zie voor meer info, andere workshops en trainingen de agenda op de website van TantraTempel - e-mail sessies@tantratempel.nl - 06-155 21 760
Centrum Tantra-YoY, Utrecht (IJsselstein) ↑ top
Tantra YOY Direct beschikbaar, online tantra instapcursus en themacursussen
Do. 30 juni – zo. 3 juli, Tantra weekend: “Wild Thing” , voor singles en stellen.
Zo. 10 juli, loversdag: “Tantrische seks, wat is dat?”, alleen voor stellen.
Vr. 5 – vr. 12 aug: ”Spirituele vakantieweek”, voor iedereen.
Za. 20 aug.: Loversdag “In the Lovebubble”, alleen voor stellen.
Za 27 aug.: Massagedag “Loving Touch”, voor singles.
Uiteraard met Solana en Satori. Voor meer informatie zie www.Tantra-YoY.nl.
Inschrijven via www.Tantra-YoY.nl/inschrijven.
Tantric Yoga School ↑ top
Tantric Yoga School Awakening Shakti Retreat 24-26 juni op Landgoed Bleijendijk in Vught.
Reconnecting with our Wild and Wise Feminine Nature.
Through Yoga, Dance, Voice, Authentic Communication and Touch.
Er is plaats voor 14 deelneemsters.
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst van de KankerSupportGroep is op 9 juli 2016 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com 020-6255481 www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 6 juli en 3 augustus: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Elke dag Osho Dynamic Meditation - maandag - zaterdag 07.30 - zondag 09:00
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
Introductiedag 23 juli 10.00 tot 16.00 uur.
Op deze dag maak je kennis met de basisprincipes van meditatie, die worden geïllustreerd door eenvoudige oefeningen. We beoefenen actieve en stille meditaties.
Voor meer info en aanmelding: www.innernature.nl/introductie of bel 020 7769655

Hidden Treasures (voertaal Engels)
Meditation and QiGong with Rupa Selecki.workshop September 4, 10 am – 5 pm
A deeply relaxing and uplifting experience, in which you will let go of body tension and emotional stress with simple and powerful Taoist Qi Gong and unique energetic meditation practices, which are healing for body, mind and spirit. The workshop is beneficial for all levels of meditation experience and fitness.
For more info and registration: www.innernature.nl/hidden-treasures or call 020 7769655.
Den Haag - Wajid ↑ top
Wajid -vr 1/7- zo 3/7: OSHO meditatie weekend met sw Anadi
-za 2/7, 1e za v/d maand: Blissco Dance Celebration
-zo 14/7 13.00 u: Biodanza en Klankconcert
-wo 17/8 19.00 u: Evening with Maneesha "About Death"
-zo 28/8 10.00 u: start 5 daagse groep Power of Light, met Vedanta
-wo 31/8 19.30 u Introductieles Vijf Ritmes
-vr 9/9 start 3 daagse groep Awakening of Love, een introductie op de groep Path of Love
-Kijk op onze Wajid agenda voor de gebruikelijke meditaties en verrassingen in het programma
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho Humaniversity Omnec Onec – The Woman from Venus at the Humaniversity
Spiritual Wisdom and Unconditional Love - July 27-30, 2016
Omnec Onec was born on the astral level of Venus and came to Earth in 1955 with her own manifested physical body. Her spiritual mission is to help raise human peoples conciousness on Earth by sharing true information and unconditional love.

Mega AUM
The AUM meditation is a dynamic journey into your emotional consciousness. It is an excellent method to keep yourself alive, vibrant and open and it is a great opportunity to meet old friends and create new friendships. The program starts at 12:00 with registration, followed by an introduction to the meditation and it ends at ca. 18.00. Afterwards we continue with a disco party until 19:00. Book at least a week in advance and take advantage of our presale discount!

Body & Soul festival Saturday, 24 September – Sunday 25 September
Recharge yourself and nourish your body this weekend. This festival is full of Healing Arts, including Tai Chi, AcuEnergetics, Yoga, Reiki, Nutrition, Seminars, Meditations, Qi gong and more. Choose activities that interest you.

Talking to the Body Mind Training with Anuprada 26 September – 02 October
OSHO Reminding Yourself of the Forgotten Language of Talking to Your Body Mind
One hour a day for seven days, this process of self-hypnosis with love and awareness will relax and help you to become friends with your body. Stress and unhealthy habits will melt away as you learn to connect with your unconscious mind. The result: a healthy life full of happiness and well-being!
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * Genezing door Zelfhypnose: 'Osho Praten met Lichaam en Mind': 23 Juni t/m 29 Juni & 28 Juli t/m 3 Aug
* Demo Osho Born Again Meditatie: Ma avond 27 Juni en 11 Juli
* Demo Osho Mystic Rose Meditatie: Ma avond 20 Juni en 4 Juli
De Osho Mystic Rose start op Za avond 30 Juli ! Van 30 Juli t/m 19 Aug !!!
* Open Avond Meditatiecursus: Ma avond 18 Juli 19:30 - 22:00
De volgende Meditatiecursus start op Maandagavond 12 September.
Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog
Soest & Gent - The Bodhitree ↑ top
13 – 19 augustus: Zomer Stilte Retraite, Erve Veldink - Haarlo: (Osho)Meditaties, een ademsessie, mantra zingen, dans, familieopstelling, mystic rose, chi qong & film. Stilte, ruimte om te wandelen, te schrijven en elkaar te ontmoeten. Ruim aanbod en veel vrijheid om heerlivan je vakantie te genieten. Dagelijks zijn we in stilte tot aan het diner.

Kabir, Bhakti & Anand: Soest & Ghent - www.thebodhitree.eu - soest@thebodhitree.eu
Antwerpen - Touch Studio - Osho information center ® ↑ top
Zaterdag 23 Juli: Healing Shame and Guilt, from 19:00 to 21:30. Welcome from 18:30.

Zaterdag 27 Augustus: Healing Emotional Eating trough Somatic Experiencing -evening event starting, from 19:00 to 21:30. Welcome from 18:30.
Vraag en aanbod ↑ top

Heeft iemand misschien nog een cd-walkman liggen waar je niets meer mee doet. Ze zijn nergens meer te koop, en ik wil er graag weer een hebben, tara@xs4all.nl 06-47 609 150

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komen 4-kamerwoningen vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

From 10th juli to 6th august room to rent Mevlana Amsterdam contact : milkavv@gmail.com

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu