Vrienden van Osho

 

juni 2016

Osho Boekennieuws
Deva Premal & Miten with Manose
"Prayer for Nepal" met Manose & Friends
Lachmeditatie Amsterdam
Rebalancing School voor Lichaamswerk Bewustzijn
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Anand Instituut
TantraTempel
Facebook Centrum Tantra-YoY
Tantric Yoga School
Kanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - Inner Nature
Den Bosch
Den Haag - Wajid
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Soest & Gent - The Bodhitree
Utrecht - Seeds of Freedom
Antwerpen - Touch Studio - Osho information center ®

Vraag & aanbod
ACTUALITEITEN ↑ top
Schaap zonder herderBoeksignalement
Het boek 'Schaap zonder Herder. Voorbij Kerk en Bhagwan' door Olke van der Meer (Swami Premraj) is een bundeling van heel verschillende verhalen. De rode draad is hoe niet langer te behoren tot een kudde, maar te leven via eigen verworven spirituele inzichten, geheel op eigen kracht. Het betreft persoonlijke onboezemingen, van het hervertellen - met uiterst alternatieve interpretaties - van enkele Bijbelse verhalen (Hof van Eden, Ark van Noah, Aartsvader Abraham, het optreden van Jezus etc.) tot persoonlijke ontboezemingen die betrekking hebben op de eigen orthodox-protestantse opvoeding. Het is duidelijk dat Osho tot op heden deel blijft uitmaken van het leven van de schrijver. In een fictief gesprek met Osho, die hem verschijnt op een treinreis, wordt geprobeerd meer helderheid te krijgen over de gebeurtenissen in Rajneeshpuram. Vanaf 31 mei 2016 (officiële verschijningsdatum) verkrijgbaar, informatie via olkemagazine@hotmail.com. ISBN 9789077944103

OSHO lezingen Den Haagtv nu ook te zien via TELE 2.
Het is nu ook mogelijk om via TELE 2 de lokale zenders Den Haag TV en Salto 2 (A’dam) te ontvangen in je huiskamer. Dat zijn de lokale zenders die de Vrienden van OSHO gebruikt om wekelijks ondertitelde Osho lezingen uit te zenden. Die zijn nu in heel Nederland te ontvangen als je TELE 2 abonnee bent. Dus ze zijn niet meer alleen beschikbaar in de grote steden! Op de TV - Radio pagina van de Vrienden Van OSHO website kun je zien hoe je bij deze lokale zenders kunt komen.

OSHO in de Bieb,
Vertelde me een vriend op het afgelopen Osho Boekenseminar in december, dat bibliotheken een beleid hebben om boeken die minder dan een bepaald aantal keren per jaar worden uitgeleend, (bijv. bij de bieb in Apeldoorn is dat 2x of minder p/j) uit het assortiment te halen.
Nu vroeg ik me al af hoe dat komt dat als ik een bepaald ouder boek weer eens wilde lezen en bij de bieb aanvroeg, ik regelmatig de mededeling krijg dat die titel niet meer in de samenwerkende bibliotheken van onze provincie (= Gelderland) aanwezig is.
Wat me deed denken aan een van de dingen van Osho’s wens I Leave You My Dream is:
“Make that my books are available,” wat we dus met elkaar gemakkelijk kunnen ondersteunen door iedere keer dat we een boek lenen, ook een Oshoboek aan te vragen, òf, als je geen lid van een bibliotheek bent, wordt dan lid van je lokale bibliotheek voor die paar euro’s per jaar, die je vaak ook nog met de fiscus mag verrekenen omdat veel bibliotheken de ANBI status hebben.
Dus, voor maar een kleinigheid per jaar kunnen we er met elkaar aan bijdragen dat Osho zijn plaats houdt in het midden van onze maatschappij, waarvoor je dan bovendien weer kunt genieten van die juweeltjes die er de afgelopen decennia zijn verschenen.
En, hoe noemen we dat ook weer bij Osho? Dan krijgen we bovendien weer elke keer een “reminder.”
Doe mee en “join the dance,”

Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuwsDang  Dang Doko Dang1. Dang Dang Doko Dang
Existential Zen Stories
Dang Dang Doko Dang ….de klank van de lege drum
Wie wordt er niet geraakt door de klank van de drums? Het zou ’t meest oorspronkelijke geluid zijn, dat herinnert aan de tijd in de baarmoeder. “Dang Dang Doko Dang” geeft het geluid weer dat een Zen meester laat horen bij wijze van les aan zijn discipel, rechtstreeks gelinkt aan ’t Bestaan. Bekende en minder bekende Zen verhalen worden in dit boek met poëzie en humor van commentaar voorzien.
"Het zaad kan niet weten wat er gaat gebeuren, het zaad heeft nooit de bloem gezien. En het zaad kan niet eens geloven dat het de mogelijkheid heeft een prachtige bloem te worden. De reis is lang en het is altijd veiliger niet aan die reis te beginnen, want het pad is onbekend, er zijn geen garanties. Er kunnen geen garanties zijn. De reis kent duizend-en-een gevaren, vele valkuilen – en het zaad is veilig, het zit verscholen in een harde kern. Maar het zaad doet zijn best, het spant zich in; het laat de harde schil los die voor zijn veiligheid zorgt, het komt in beweging".

2. Geluk,  Eer en AmbitieGeluk, Eer en Ambitie
Wat is de ware betekenis van succes?
In het boek komen de oorzaken en symptomen van onze preoccupatie met geld en bekendheid aan de orde. Waarom zijn we zo hebberig? Dragen onze competitiedrang en ambitie wel werkelijk bij aan innovatie en positieve veranderingen? En maakt geld nu uiteindelijk wel gelukkig of niet? "Mensen denken altijd dat het gras aan de andere kant van het hek groener is, doordat iedereen afgeleid is. Er is tegen je gezegd dat je richtingen in moet gaan die tegen je natuur ingaan. Je gaat niet naar je eigen potentieel toe.
Wat anderen wilden dat je was, probeer je wel te zijn, maar het kan niet bevredigend zijn. Als het bevredigend is, zegt de logica: ‘Misschien is het niet genoeg – zorg dat je meer van krijgt.’
Dan ga je achter meer aan; dan begin je om je heen te kijken. En iedereen loopt rond met een masker dat glimlacht, blij kijkt, dus is iedereen alle anderen aan het misleiden. Je draagt ook een masker, zodat anderen denken dat je gelukkiger bent dan zij. Jij denkt dat anderen gelukkiger zijn dan jij"

Gold  Nuggets3. Gold Nuggets
Messages from Existence
"All you need is this very moment, do not go on postponing"
Inmiddels zijn er van ‘Gold Nuggets’ al een paar uitgaven geweest. Het is absoluut een gouden greep voor je eigen collectie Osho boeken of als cadeau aan iemand.
Af en toe zit je immers voor een lezing van Osho en word je opeens diepe getroffen door een bepaalde uitspraak van hem. En hoewel hij nu ook weer niet zo snel spreekt, is de lecture alweer verder en ben je al gauw de precieze formulering van de uitspraak kwijt. Je zou die ene zin gewoon vast willen pakken en telkens tevoorschijn willen halen als je hem nodig hebt.
Maar het resultaat daarvan is, dat je half met je aandacht bij het vervolg van de lezing bent en voor de rest die ene uitspraak maar steeds probeert terug te halen.
Dat is in feite niet meer nodig, want er is: Gold Nuggets. En dat zijn 80 bladzijden aan kernachtige stukjes waar je jezelf aan kunt opladen.
Het is zeer waarschijnlijk dat wat jou eens in een hele lezing trof hier wel met zoveel woorden bijzit.
Het volgende is hiervan een voorproefje:“Live totally, live intensely, so that each moment becomes golden and your whole life becomes a series of golden moments. Such a person never dies, because he has the Midas Touch. Whatever he touches becomes golden.”

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Deva Premal & Miten with Manose: Shine your light European Tour 2016 ↑ top
Deva Premal & Miten with Manose guests: Joby Baker and percussionist Rishi
Schouwburg Almere, 8 en 9 juni 2016 van 19.30 - 22.30 u
Deur open om 19.00 uur. Schouwburg Almere, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Kaarten via de website: Schouwburgalmere.nl. Alle info http://home.online.nl/prembuddha/premal.html Shine Your Light Tour: 'On your friends and family, in your work place, and with everyone you come in contact with as you move through life. That's right! Be inspired to shine your light on this troubled world -
Go out and SHINE YOUR LIGHT Facebook on a stranger today. And enjoy the moment!
Benefiet Concert "Prayer for Nepal" met Manose & Friends ↑ top
Deva Premal & Miten with ManoseHou je van Mantramuziek en dat in een prachtige locatie in hartje Amsterdam?
Kom dan naar het Nepal Benefietconcert op 10 juni 2016 in de Zuiderkerk. Hier treden Manose Newa (van Deva&Miten) & vrienden op t.b.v. de wederopbouw van een school in Nepal. Door jullie komst steun je de kinderen in Nepal ook, en tegelijkertijd kan je genieten van deze prachtige ontspannen muziekale avond. Noteer alvast in de agenda: vrijdagavond 20:00 10 juni 2016!
Aanmelden via: nepalcompassioninaction@gmail.com
Lachmeditatie Amsterdam ↑ top
Lachmeditatie Aha! Lachdag in Amsterdam op zondag 25 september 2016 van 10.15 tot 18.00 uur met Dhyan Sutorius. Dit is één workshop met : inleiding, vooroefeningen, lachmeditaties ( = 1. strekken, 2. lachen, 3. stilte ) en nabespreking. De essentie is accepteren, loslaten en bewust Z I J N !

Inschrijving: persoonlijk per mail tot UITERLIJK 15-6-2015 (!) met vermelding van diverse punten, zie www.lachmeditatie.info bij Lachdag.

Info: per mail, info@lachmeditatie.info en het Centrum ter Bevordering v/h Lachen, Secretariaat : Jupiter 1007, 1115 TX Duivendrecht, Nederland, Tel. 020–69 00 289. Dhyan Sutorius werkte als huisarts, scheepsarts en dermatoloog. Sinds 1978 leidt hij lachmeditaties op diverse congressen en bijeenkomsten. In 2006 verscheen zijn boek “Lachen maakt gelukkig”. Hij is uitgever van de Lachmeditatie CD met introductie, voorbereiding en deze lachmeditatie. Na afspraken over details leidt hij workshops op locatie (75 – 120 minuten).
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn ↑ top
rebalancing Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn is gericht op persoonlijke groei en bewustzijn door middel van lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging.
17 juni – Adem je Vrij! Zeist
30 juni t/m 3 juli – Zomerworkshop 'de wijsheid in het lichaam' - Siddeburen
Meer informatie en aanmelden via www.rebalancing.nl.
Aumm Instituut ↑ top
aummVroeg trauma en aanraken, 2-5 juni, professionalisering voor traumatherapueten, Michael Mokrus centrum de Bron
Trauma door de ogen van het kind, 6 t/m 10 juli, Maggie Kline. SE voor kinderen.
Zomerweek 'jezelf durven zijn' 22 t/m 28 juli, Omkar en Divyam. Met o.a. warm water rebirthing. Herboren worden met een krachtig 'JA'!
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
PraveetaDe vier ziekteprincipes: vuur, aarde, lucht en water za/zo 18/19 juni 2016

Slapend fit! Werken met kleuren, klanken en kruidenolie Lekker slapen kun je leren. Zaterdag 25 juni 2016

Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl
  • Zondagen 4 en 18 september en 2 oktober Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, uit het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top

3-daagse Chakra Healing in de zomervakantie van 27 aug t/m 30 aug. - aanmelden
Anand Instituut ↑ top
Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Daarom gaan we in een dag samen op ontdekkingsreis binnen de verschillende vormen van meditatie. Aan bod komen enkele Osho meditatie technieken. Ervaar zelf wat bij jou past en ga thuis verder. De cursus biedt genoeg handvaten om thuis zelf aan de slag te gaan.
De volgende cursus datum staat gepland op 16 september. Je kunt je vanaf nu inschrijven. www.anand.nl
TantraTempel ↑ top
Tantra YOY De TantraTempel organiseert weer een drietal luchtige Tantra Zomer Weken en een Sapreinigingsweek.
4 t/m 10 juli Tantra Zomer Week I
10 t/m 17 jul Meditatieve Reiniging Week
18 t/m 24 jul Tantra Zomer Week II
1 t/m 7 aug Tantra Zomer Week III
Bewust zijn, de kern in jezelf vinden speelt bij deze dagen een grote rol.
We gaan ons bezig houden met meditatie, energie transformatie oefeningen, Tantrische rituelen, dans en Tantrische massage.
Verder is er heel veel tijd voor jezelf en uitbundig genieten, alles met veel bewust-zijn
Zie voor meer info, andere workshops en trainingen de agenda op de website van TantraTempel - e-mail sessies@tantratempel.nl - 06-155 21 760
Centrum Tantra-YoY, Utrecht (IJsselstein) ↑ top
Tantra YOY Direct beschikbaar, online tantra instapcursus en themacursussen
Za. 4 juni, loversdag: “Hartstochtelijk Samen”, alleen voor stellen.
Do. 30 juni – zo. 3 juli, Tantra weekend: “Wild Thing” , voor singles en stellen.
Zo. 10 juli, loversdag: “Tantrische seks, wat is dat?”, alleen voor stellen.
Uiteraard met Solana en Satori. Voor meer informatie zie www.Tantra-YoY.nl.
Inschrijven via www.Tantra-YoY.nl/inschrijven.
Tantric Yoga School ↑ top
Tantric Yoga School Awakening Shakti Retreat 24-26 juni op Landgoed Bleijendijk in Vught.
Reconnecting with our Wild and Wise Feminine Nature.
Through Yoga, Dance, Voice, Authentic Communication and Touch.
Er is plaats voor 14 deelneemsters.
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst van de KankerSupportGroep is op 12 juni 2016 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner FloweringMeditatiedag ‘Inner Flowering’
zaterdag 11 juni 2016 met o.a. Dynamic, No Mind, Lach & Kundalini meditatie en Inner Flowering Experience; van 08.00-18.30 uur

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl of mail info@lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 1 juni: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.
Amsterdam – Inner Nature ↑ top
Stap uit Stress
Ontspanning door bewustzijn
zaterdag 11 juni 10.00 – 16.00
Een dag waarin je leert hoe bewust aanwezig zijn kan helpen om stress te verminderen.
Voor meer info: www.innernature.nl/stap-uit-stress of bel 020 7769655.
Den Bosch ↑ top
3 juni hebben doen we de love meditatie rondom een vreugdevuur..buiten aan 't water.
Je bent van harte welkom vanaf 20.00 uur.
Geef je je even op bij mij??
Pragati Boerstra - Osho meditaties Den Bosch - 0638206648
Den Haag - Wajid ↑ top
Wajid Een greep uit het komende Wajid programma:
-vr 27/5 t/m do 2/6 is Vedanta beschikbaar voor individuele sessies .
-za 28/5 15.30 Power Shaking Meditation
-vr 3/6- zo 5/6 OSHO meditatie weekeinde met sw Anadi
-za 4/6 1e za v/d maand: Blissco Dance Celebration
- kijk op onze Wajid agenda voor de gebruikelijke meditaties en de rest van het programma
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho Humaniversity AcuEnegetics Level 1 with Nivedana and Roxy, juni 15-17
AcuEnegetics Level 2 with Nivedana and Roxy, juni 19-23
Open Spirit Midsummer Festival
,
juni 18-19
Het festival biedt verschillende activiteiten zoals een speelse theaterles met Peter Faber, sociale meditaties, de Humaniversity AUM meditatie, dansparty, shamanistische rituelen, tantra breath meditatie, ontmoeting met de Humaniversity Family, zingen, creativiteit, activiteiten voor kinderen en meer.
The Heart Level, juni 25-28, 4-Day Meditation intensive with Nivedana
Empowerment V with Lucia Rijker, juli 9-10
In dit weekend richt ik mij op “Empowerment” d.m.v. training in “Mind, Body en Bewustwording”. De training is bedoeld voor mannen en vrouwen. Het is mijn doel je te motiveren en te inspireren op energieke, creatieve en spirituele wijze. Ik zal je verschillende tools aanreiken om je angst te begrijpen, je zelfbewustzijn te verdiepen en het contact met je lichaam te versterken, met de intentie om meester te worden van je gedachten.
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * Osho Praten met Lichaam & Mind: genezing door Zelf-Hypnose: 26 Mei t/m 1 Juni &  23 Juni t/m 29 Juni
* Demo Osho Born Again Meditatie: Ma avond 27 Mei
* Demo Osho Mystic Rose Meditatie: Ma avond 30 Mei en 20 Juni
In mei is in de Koorddanser een volledige pagina gewijd zijn aan de Osho Mystic Rose !
* Sprankelende Workshop 'Kom uit je hoofd' door de bekende schrijfster Lisette Thooft en Modita van Zummeren: Zondag 5 Juni 13:30 - 17:30 in 'de Oude Rechtbank' in Eindhoven
* Zo 12 Juni: Gratis Lachmeditatie Workshop & Gratis Meditatie Consulten met trekken van Osho Zen Tarot kaart
* Dansmeditatie Workshop in Aquamarijn op Za avond 18 Juni

Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog
Soest & Gent - The Bodhitree ↑ top
Vrijdag avond 27 mei: De Mystic Rose Experience, Soest: Een zeer indrukwekkend proces dat dwars door alle overtuigingen, conditioneringen en ideeën heen snijdt. Het opent op een ongekende manier je hart en je bewustzijn.
Op deze avond doorlopen we alle stappen: Lachen, Huilen en Stilte.
Een avond is al een heel rijke intensieve diepe vreugdevolle helende en bevrijdende ervaring!
13 – 19 augustus: Zomer Stilte Retraite, Erve Veldink - Haarlo: (Osho)Meditaties, een ademsessie, mantra zingen, dans, familieopstelling, mystic rose, chi qong & film. Stilte, ruimte om te wandelen, te schrijven en elkaar te ontmoeten. Ruim aanbod en veel vrijheid om heerlivan je vakantie te genieten. Dagelijks zijn we in stilte tot aan het diner.

Kabir, Bhakti & Anand: Soest & Ghent - www.thebodhitree.eu - soest@thebodhitree.eu
Utrecht - Seeds of Freedom ↑ top
di. 14 juni 2016, meditatie avonden met Osho actieve meditaties met Darshan. 19.30-22.30 uur
informatie: http://www.natuurmeditatie.nl/agenda, mail: seedsoffreedomnl@gmail.com of bel 06-41278429.
Antwerpen - Touch Studio - Osho information center ® ↑ top

Op zondag 12/06 organiseert NatuurlijkMediteren een actieve meditatiedag van 9:00 tot 18:00
Een dag vol lichaamswerk en actieve meditaties:
- Ademwerk
- Bio-energetica
- OSHO Dynamic
- Tribal meditatie (OSHO Drummers)
- OSHO Kundalini

Deelnameprijs en inschrijving vind je via volgende reserveringslink:

Vraag en aanbod ↑ top

In Woongemeenschap Carré in Delfgauw komen in juni twee 4-kamerwoningen vrij.
Belangstelling? Stuur een mail met je naam en telefoonnummer naar wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu