Vrienden van Osho

 

mei 2016

Osho Boekennieuws
Training OSHO Meditatie Begeleider met Garimo
Satsang and Celebration door Ma Dharm Jyoti
Deva Premal & Miten with Manose
"Prayer for Nepal" met Manose & Friends
Lachmeditatie Amsterdam
Aumm Instituut
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam
Osho Zen Tarot en Meditatie
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen
Anand Instituut
Facebook Centrum Tantra-YoY
Tantric Yoga School
Kanker Support Groep
Centra - groepen
Meditaties zie website. & in Pune, India
Amersfoort - LFF
Amsterdam - Mevlana
Amsterdam - de Balizaal
Den Haag - Wajid
Egmond aan Zee- Humaniversity
Eindhoven - Modita
Soest & Gent - The Bodhitree
Utrecht - Seeds of Freedom
Wijnjewoude - Kirtan

Vraag & aanbod
Osho Boekennieuws ↑ top

Osho boekennieuwsHet  Boek van Niets1. Het Boek van Niets. Over de soetra’s van de Zen meester Sosan - niets als essentie van zen
Het boek is op dit moment een buitenkansje omdat het tijdelijk in de aanbieding is. Voor nog geen tientje kun je het aan je collectie Osho boeken toevoegen.
Het Boek van Niets werd, toen het als eerste versie in de boekhandels lag, ook al snel door een breed publiek gekocht. Immers: de titel van het Boek doet een appel op je.
Als je in het leven iets verder kijkt dan je neus lang is, heb je al snel in de gaten, dat veel dingen weliswaar trendy zijn, maar dat ze niet echt voeden. Je voelt regelmatig leegte en hoewel je je daar misschien niet altijd van bewust bent, probeer je die snel weer met iets te vullen.
Het is het onbehaaglijke gevoel dat je zult herkennen van voor de tijd dat je met meditatie in contact kwam. Als je meditatie kent, is dat gevoel niet weg. Integendeel, je voelt het vaak des te sterker, maar je kunt het plaatsen en je probeert er goed mee om te gaan. ‘Blijf bij het gevoel en probeer de ervaren leegte niet meteen met nieuwe onzin te voeden.’ geeft Osho aan.
En dit sluit precies aan bij wat al vroeg in het Boek van Niets aan de orde komt. We weten niet zo veel over de oude zenmeester Sosan, alleen dat hij met weinig woorden weergeeft hoe een rivier zijn loop vindt, hoe wie zoekt, zijn pad vindt zonder te weten. Stap voor stap, net zoals Osho de betekenis van Sosan’s verzen ontsleutelt, en zo de individuele kaarten onthult die verborgen liggen binnen iedereen die op zoek is naar waarheid. Zo kan een bewustzijn wakker worden hoe het eigen pad af te leggen.

2. Meditatie, De  Eerste en de Laatste VrijheidMeditatie, De Eerste en de Laatste Vrijheid.
Het Bekende Handboek Meditatie is in een verrassende nieuwe versie uitgekomen.
In deze nieuwe editie staan nieuwe meditaties toegevoegd die pas later ontwikkeld zijn.
Verder zijn er nieuwe hoofdstukken bijgekomen, zoals: ‘Laat dood en sterven los’, ‘Kinderen en meditatie’, ‘Het gebruik van muziek bij meditaties’en ‘Omgaan met gevoelens.’
Waarom mediteren? Omdat het werkt. Wat betekent de Eerste en de Laatste Vrijheid? Meditatie de Eerste en de Laatste Vrijheid is een Basis Osho Meditatieboek met een uitgebreide verzameling meditatie- en ontspanningstechnieken. Waarom heet meditatie hier: de eerste en de laatste vrijheid? Omdat ‘vrij te zijn van de mind’ de enige en ultieme vrijheid is. Wat is vaak het geheim achter opgewekte evenwichtigheid en een algemeen gevoel van welbehagen? Meditatie! Want zo voelt men zich als het hoofd een moment leeg is, als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt. En meditatie kan de stroom dopaminen die dat geluksgevoel veroorzaken verhogen zonder de extra calorieën van bijvoorbeeld chocola.
Amerikaanse neuropsychologen hebben in een uitgebreide studie ontdekt dat regelmatige meditatie in de hersenen te zien is: er spelen zich meer activiteiten af in de linker hersenhelft. En dit is precies het gebied waar ‘negatieve’ gevoelens in toom worden gehouden, en dat zorgt voor een opgewekt gevoel van evenwichtigheid. Wat tot de conclusie leidt dat geluk iets is dat men kan leren, zoals het bespelen van een muziekinstrument. Natuurlijk is na een of twee keer nog niet veel veranderd, maar de stilte die dan al wordt ervaren geeft een motivatie en smaakt naar meer. Al na een paar keer proberen krijgt men een indruk van de mogelijke harmonie tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten.

Absolute Tao3. Absolute Tao, subtle is the way to Love, Happiness and Truth
Het boek bevat commentaar op de Tao Te Ching van Lao Tse
In Absolute Tao lezen we: het gaat bij Tao om totaliteit, om totaal zijn. Het gaat niet om iets dat volmaakt is, dat af is. Nee, het gaat over het leven zelf. En totaal leven betekent niet dat je je op een aspect richt, want dat kun je wel vervolmaken.
Maar er is juist leven doordat er een spanning is tussen meer dingen die er tegelijkertijd spelen, tussen tegendelen. Zo beweegt het leven zich; zo stroomt het leven. In een adem met TAO wordt vaak Lao Tzu met zijn Tao the Ching genoemd. Dit boek is het commentaar bij dit veel gelezen werk.
Osho begint dit boek Absolute Tao met aan te geven, waarom hij met zoveel liefde over Lao Tzu spreekt. En hij doet dat op de manier van de via negativa. Want hij geeft aan hoe hij staat tegenover de bekende vertegenwoordigers van andere stromingen over wie hij gesproken heeft, zoals Mahavira, Boeddha, Krishna, Jezus om duidelijk te maken hoezeer Lao Tzu hem juist aanspreekt.
Welnu: over Mahavira heeft Osho uit plichtsbesef gesproken. De man raakt Osho op geen enkele manier in zijn hart. Het is net een woestijn zonder oase, zegt hij. Ook Mozes of Mohammed doen geen feestbellen bij hem rinkelen. Krishna lijkt een wonder, hij is bovenmenselijk. Maar zegt Osho, om die reden is hij meer een mythe dan een levend wezen. Dus, over hem spreken is meer een verhaal dan realiteit. Over Jezus zegt hij, dat hij sympathie voor hem voelt, maar dat hij hem te somber vindt. Jezus lacht niet en als je te lang bij Jezus blijft, zul je ook zelf somber worden en elke lach verliezen.
Boeddha bemint hij zeer, al eeuwen lang: hij is prachtig. Maar, zo zegt Osho, hij is niet aards, hij loopt met zijn hoofd in de wolken. Je hebt geen echte ontmoeting met Boeddha.
En dan komt hij bij Lao Tzu, de aanleiding voor dit boek Absolute Tao. En hij zegt: over hem spreek ik heel anders. Ik heb geen relatie met hem, ik kan niet zeggen dat ik van hem hou, want dan is er sprake van afstand. Nee, over Lao Tzu spreek ik alsof ik over mezelf spreek. Als ik over hem praat, zie ik als het ware mijn eigen gezicht in de spiegel. Ik ben dan absoluut samen met hem of beter nog: ik ben hem en hij is mij.

Uitgebreidere informatie, ga naar: www.oshoboeken-besproken.nl
Osho Boeken en CD’s zijn verkrijgbaar bij Osho Publikaties, www.osho.nl

Training OSHO Meditatie Begeleider met Garimo ↑ top
Training OSHO Meditatie Begeleider met Garimo Ackermann
22 – 24 april 2016
vrijdag 10:00 uur – zondag 18:00 uur
adres: OSHO Humaniversity, Egmond aan Zee

Garimo verheugt er zich enorm op deze training weer in Nederland te kunnen aanbieden en haar ruim 40 jaar aan ervaring met Osho en met de Osho methodes en Osho benadering te kunnen delen.
De voertaal van de training is Engels, Nederlandse vertaling kun je regelen. En er is een speciale aanbieding voor herhalers van deze training.
Zie www.humaniversity.com/programs/osho-meditation-facilitator-training voor alle details, inclusief PDF brochure.
Satsang and Celebration door Ma Dharm Jyoti ↑ top
Ma Dharm JyotiDinsdag 10 mei 2016 in Wajid
van 11 tot 1830
aanmelden en informatie bij Amrita 0643264919 of info@amritavanveldhoven.nl

De dag zal een combinatie zijn van (actieve)meditatie, dansen en satsang.
Jyoti hoort bij de eerste vijftien sannyasins van Osho. Zij leidt al jaren meditatie programma’s. Het is een vrouw met een sprankelende aanwezigheid en enorme hartkwaliteit.
Deva Premal & Miten with Manose: Shine your light European Tour 2016 ↑ top
Deva Premal & Miten with Manose guests: Joby Baker and percussionist Rishi
Schouwburg Almere, 8 en 9 juni 2016 van 19.30 - 22.30 u
Deur open om 19.00 uur. Schouwburg Almere, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Kaarten via de website: Schouwburgalmere.nl. Alle info http://home.online.nl/prembuddha/premal.html Shine Your Light Tour: 'On your friends and family, in your work place, and with everyone you come in contact with as you move through life. That's right! Be inspired to shine your light on this troubled world -
Go out and SHINE YOUR LIGHT Facebook on a stranger today. And enjoy the moment!
Love, Deva & Miten.
Benefiet Concert "Prayer for Nepal" met Manose & Friends ↑ top
Deva Premal & Miten with ManoseHou je van Mantramuziek en dat in een prachtige locatie in hartje Amsterdam?
Kom dan naar het Nepal Benefietconcert op 10 juni 2016 in de Zuiderkerk. Hier treden Manose Newa (van Deva&Miten) & vrienden op t.b.v. de wederopbouw van een school in Nepal. Door jullie komst steun je de kinderen in Nepal ook, en tegelijkertijd kan je genieten van deze prachtige ontspannen muziekale avond. Noteer alvast in de agenda: vrijdagavond 20:00 10 juni 2016!
Aanmelden via: nepalcompassioninaction@gmail.com
Lachmeditatie Amsterdam ↑ top
Lachmeditatie Aha! Lachdag in Amsterdam op zondag 25 september 2016 van 10.15 tot 18.00 uur met Dhyan Sutorius. Dit is één workshop met : inleiding, vooroefeningen, lachmeditaties ( = 1. strekken, 2. lachen, 3. stilte ) en nabespreking. De essentie is accepteren, loslaten en bewust Z I J N !

Inschrijving: persoonlijk per mail tot UITERLIJK 15-6-2015 (!) met vermelding van diverse punten, zie www.lachmeditatie.info bij Lachdag.

Info: per mail, info@lachmeditatie.info en het Centrum ter Bevordering v/h Lachen, Secretariaat : Jupiter 1007, 1115 TX Duivendrecht, Nederland, Tel. 020–69 00 289. Dhyan Sutorius werkte als huisarts, scheepsarts en dermatoloog. Sinds 1978 leidt hij lachmeditaties op diverse congressen en bijeenkomsten. In 2006 verscheen zijn boek “Lachen maakt gelukkig”. Hij is uitgever van de Lachmeditatie CD met introductie, voorbereiding en deze lachmeditatie. Na afspraken over details leidt hij workshops op locatie (75 – 120 minuten).
Aumm Instituut ↑ top
aummHeling van het geboortetrauma (o.a. in warm water), 12-16 mei
Voor (aankomende) therapeuten. Omkar en Divyam
Vroeg trauma en aanraken, 2-5 juni, professionalisering voor traumatherapueten, Michael Mokrus centrum de Bron
Trauma door de ogen van het kind, 6 t/m 10 juli, Maggie Kline. SE voor kinderen.
Zomerweek 'jezelf durven zijn' 22 t/m 28 juli, Omkar en Divyam. Met o.a. warm water rebirthing. Herboren worden met een krachtig 'JA'!
Instituut voor Kleurenpunctuur - Amsterdam ↑ top
PraveetaConflictoplossingen, deel 1 Behandelingen met licht en kleur om innerlijke conflicten te 'verlichten' en op te lossen za 30 april en zo 1 mei.

Verborgen kracht van licht en kleur: hoe werkt dit in op ons lichaam en geest. Woensdag 18 mei

Informatie: Praveeta@kleurenpunctuur.nl - www.kleurenpunctuur.nl of 020-4687865
Osho Zen Tarot en Meditatie. ↑ top
Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl
- Donderdagavond 12 mei 19.30- 21.30 uur Introductieworkshop Osho Zen Tarot in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein 18, Den Haag. Een unieke kans om kennis te maken met de mogelijkheden van deze kleurrijke kaarten die telkens hints geven om meer uit je leven te halen. www.namastecafe.nl
- Op zondagen 15 mei en 29 mei workshops Tao Orakel & I Tjing in den Haag. Deze inspirerende set kaarten brengt je bij je Innerlijke Waarheid. De wijsheid van de I Tjing wordt erin gereflecteerd. Met behulp van het werpen van muntjes volgens de I Tjing methode ontstaat er inzicht in de veranderingstendensen in je leven. Inclusief uitvoerige syllabus
- Zondagen 22 mei, 5 juni en 19 juni Osho Zen Tarot Vervolgcursus voor Coachen, specifieke legpatronen voor coaching zoals: Lemniscaat legpatroon, Bewustzijn zonder te kiezen, Lezen van de ckakra’s, uit het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”, in Den Haag
Aum-Padma - Antwerpen & Ardennen ↑ top
23 april Ajni – Voorhoofdchakra, op OWC Antwerpen - aanmelden
16 mei Inspiratiedag op OWC Antwerpen - aanmelden
3-daagse Chakra Healing in de zomervakantie van 27 aug t/m 30 aug. - aanmelden
Anand Instituut ↑ top
Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Daarom gaan we in een dag samen op ontdekkingsreis binnen de verschillende vormen van meditatie. Aan bod komen enkele Osho meditatie technieken. Ervaar zelf wat bij jou past en ga thuis verder. De cursus biedt genoeg handvaten om thuis zelf aan de slag te gaan.
De volgende cursus datum staat gepland op 16 september. Je kunt je vanaf nu inschrijven. www.anand.nl
Centrum Tantra-YoY, Utrecht (IJsselstein) ↑ top
Tantra YOY Direct beschikbaar, online tantra instapcursus en themacursussen
Za. 7 mei, loversdag: “The Art of Tantric Touch”, alleen voor stellen.
Vr-Zo 20-22 mei, tantraweekend: ”Orgasmic Body”.
Za. 4 juni, loversdag: “Hartstochtelijk Samen”, alleen voor stellen.
Za. 11 juni, Special Event: “Sensuality Adventure” in Club Lite, voor singles en stellen.
Uiteraard met Solana en Satori. Voor meer informatie zie www.Tantra-YoY.nl.
Inschrijven via www.Tantra-YoY.nl/inschrijven.
Tantric Yoga School ↑ top
Tantric Yoga School Awakening Shakti Retreat 24-26 juni op Landgoed Bleijendijk in Vught.
Reconnecting with our Wild and Wise Feminine Nature.
Through Yoga, Dance, Voice, Authentic Communication and Touch.
Er is plaats voor 14 deelneemsters.
Sannyasin Kanker Support bijeenkomst ↑ top
De eerstvolgende bijeenkomst van de KankerSupportGroep is op 1 mei 2016 16.00 in Amsterdam
Voor info baulverhulst@hotmail.com www.facebook.com/sannyasin.kanker.support
Amersfoort - Life Force Fitness Instituut ↑ top
Inner FloweringMeditatiedag ‘Inner Flowering’
zaterdag 11 juni 2016 met o.a. Dynamic, No Mind, Lach & Kundalini meditatie en Inner Flowering Experience; van 08.00-18.30 uur

Meer info 033-8878900 / 06-40318513 website: www.lifeforcefitness.nl of mail info@lifeforcefitness.nl
Amsterdam – Mevlana ↑ top
Woensdag 4 mei: 19.00 Avondmeditatie met live muziek. Vanaf 21.00 Zingen met Srajan
Zie ook Facebook pagina van Osho Mevlana Commune.

Tibetan Pulsing in Osho Mevlana.
Elke eerste woensdag van de maand van 15.00 - 18.00
Elke tweede, derde en vierde vrijdag van de maand van 14.30 - 18.00
Info: dayakrajenbrink@hotmail.com . tel. 06-20042998
Amsterdam - de Balizaal ↑ top
Vanaf 23 april starten we met Osho medities in de Balizaal, Zaal 100, De Wittenstraat 100, Amsterdam
Iedere zaterdag zullen tussen 15 en 18u 2 meditaties aan bod komen
Eduard Kouwen time-is-art@hotmail.com
Den Haag - Wajid ↑ top
WajidEen greep uit het komende Wajid programma:
Woensdag 27 april, 12.30:  Drumhealing  (sessie) 
-Zondag 1 mei, 19.30: Zin in Zen, Meditatie + dans (1e van een reeks op zo-avond)
-Dinsdag 3 mei, 20.00: Mannencirkel, King of Kings (1e van een reeks op di-avond)
-Woensdag 11 mei, 19.30: 5 Ritmes (introductieles)
-Vrijdag 13 mei, 19.30: Sta de magie in je leven toe (workshop)
-Zaterdag 14 mei, 10.00: Stemexpressie (workshop)
- En kijk op onze Wajid agenda  voor de gebruikelijke Meditaties en Dance Celebrations 
Egmond aan Zee- Humaniversity ↑ top
Osho HumaniversityEmpowerment - Combat & Body Mind Training/coaching met Lucia Rijker
In dit weekend richt ik mij op “Empowerment” d.m.v. training in “Mind, Body en Bewustwording”. De training is bedoeld voor mannen en vrouwen.
Het is mijn doel je te motiveren en te inspireren op energieke, creatieve en spirituele wijze. Ik zal je verschillende tools aanreiken om je angst te begrijpen, je zelfbewustzijn te verdiepen en het contact met je lichaam te versterken, met de intentie om meester te worden van je gedachten.
Eindhoven - Modita ↑ top
Modita * Osho Born Again Meditatie van 30 April t/m 6 Mei
* Gratis Demonstratie van de Osho Mystic Rose Meditatie Za avond 23 April en Ma avond 30 Mei
In mei zal in de Koorddanser een volledige pagina gewijd zijn aan de Osho Mystic Rose !
* Osho Praten met Lichaam & Mind: genezing door Zelf-Hypnose: 26 Mei t/m 1 Juni

Modita, masuwasani@yahoo.com - www.genietenvanmeditatie.nl - Facebook - Blog
Soest & Gent - The Bodhitree ↑ top
Ma 2, Vr 20 & Ma 23 mei: WIldTantra Evening, Soest or Ghent: This evening builds on meditations that are taught in the WildTantra retreats, and is open for everybody. It flows from a cup of tea to meditation, celebration… to support the expansion of your consciousness and your heart in a playful and loving surrounding.
Vrijdag avond 27 mei: De Mystic Rose Experience, Soest: Een zeer indrukwekkend proces dat dwars door alle overtuigingen, conditioneringen en ideeën heen snijdt. Het opent op een ongekende manier je hart en je bewustzijn.
Op deze avond doorlopen we alle stappen: Lachen, Huilen en Stilte.
Een avond is al een heel rijke intensieve diepe vreugdevolle helende en bevrijdende ervaring!
13 – 19 augustus: Zomer Stilte Retraite, Erve Veldink - Haarlo: (Osho)Meditaties, een ademsessie, mantra zingen, dans, familieopstelling, mystic rose, chi qong & film. Stilte, ruimte om te wandelen, te schrijven en elkaar te ontmoeten. Ruim aanbod en veel vrijheid om heerlivan je vakantie te genieten. Dagelijks zijn we in stilte tot aan het diner.

Kabir, Bhakti & Anand: Soest & Ghent - www.thebodhitree.eu - soest@thebodhitree.eu
Utrecht - Seeds of Freedom ↑ top
din. 24 mei 2016, meditatieavond met Osho actieve meditaties met Darshan. 19.30-22.30 uur
informatie: http://www.natuurmeditatie.nl/agenda, mail: seedsoffreedomnl@gmail.com of bel 06-41278429.
Wijnjewoude, Friesland - Kirtan ↑ top
kirtan "ZORBA DE BOEDDHA", Osho meditatie weekend.
Een meditatie weekend voor levensgenieters met diepgang. Stille en actieve meditaties, muziek en dans, genieten en ontspannen zijn de sleutelwoorden.
Datum: Vrijdag 29 april 19.30 uur t/m Zondag 1 mei 16.00 uur
Kirtan, Tjalling Harkeswei 75 - 9241 HL Wijnjewoude - Petra Flantua en Bauke Raadgever - 0516 471688 of info@kirtan.nl - www.kirtan.nl
Vraag en aanbod ↑ top

Binnenkort komt er woonruimte vrij in Osho Mevlana Commune. Als je van Osho's meditaties houdt en je wilt www.osho-mevlana-commune.nl uitproberen kun je schrijven naar tara@xs4all.nl of anuprada@hotmail.com

Kamer aangeboden voor de periode 28 april tot 13 mei in Mevlana Amsterdam, info : milkavv@gmail.com

Wij zijn een AUM team (sociale meditatie van Veeresh) en zoeken 'n ruimte in Amsterdam. Deze moet voldoen aan de volgende criteria:
We moeten kunnen zweten en schreeuwen. De ruimte moet groot genoeg zijn voor ongeveer 20 personen, bijvoorbeeld 'n gymzaal.
Bij voorkeur niet duurder dan 75 euro voor 4 uur. Info Devaraj 06-22 38 4149 email: w.f.de.graaf@chello.nl

Lichte,  eengezinswoning, met tuin, te huur in het groene Amsterdam Noord van 1 juni tot en met 12 juli. Voor meer info: roelievanos@xs4all.nl of 06 55 716 005.

Draag je het werk van Osho een warm hart toe en wil je daar aan bijdragen?
Aarzel dan niet. Je geld wordt goed besteed.

Geef Nu