Hoe maak je een eind aan de coronavirus crisis?

In de Osho Times is weer een artikel van Amrito, Osho’s lijfarts, verschenen over de coronavirus crisis. Het schetst duidelijk hoe de verschillen in aanpak tot nu toe heel verschillende uitkomsten laten zien. Ook geeft het ideeën hoe we in de toekomst op een intelligente manier kunnen omgaan met deze onverwachte enorme nieuwe uitdaging.

Het is duidelijk dat als de wereld bestuurd werd door intelligente mensen met kennis van zaken, in plaats van gedomineerd te worden zoals tegenwoordig door priesters en politici, dat de uitkomst van de COVID 19 pandemie er heel anders uit zou zien. De meest duidelijke illustratie van dit simpele feit is misschien het volgende:
‘Zuid Korea en de Verenigde Staten hadden hun eerste gevallen van coronavirus op dezelfde dag, maar Seoul heeft de zaak veel beter aangepakt. Het komt hierop neer: ze hebben maar 174 coronavirus doden te betreuren, wat overeenkomt met 1100 voor een bevolking van Amerikaans formaat. Dat geeft aan dat we misschien wel 90.000 Amerikanen in deze golf van besmetting gaan verliezen omdat de Verenigde Staten de crisis niet zo goed heeft aangepakt als Zuid Korea.’

Als je iemand doodt omdat je iets heel doms doet tijdens het autorijden bijvoorbeeld, is dat doodslag door nalatigheid? Ik vraag me af hoe dat heet als je verantwoordelijk bent voor de dood van 90.000 Amerikanen? 
In tegenstelling tot de VS janboel hebben andere mensen laten zien dat iedereen had kunnen doen wat de Koreanen gedaan hebben. Hier zijn wat voorbeelden van wat er mogelijk was/ is als de criteria voor handelen berusten op wetenschap, expertise, of op zijn minst op boerenverstand, in plaats van op politiek, ideologie, waanideeën of geloof:

De Italiaanse plaats Prato huist 50.000 mensen van Chinese afkomst die een nauwe band met China hebben en precies wisten wat voor een ravage er door het virus mogelijk was. Ze gingen drie weken voor de eerste vastgestelde besmetting in Italië in lockdown.
‘Onder de Chinese bevolking in Prato is er niet één geval van Covid besmetting,’ zegt Renzo Berti, het hoofd van de regionale medische dienst. Door de Italianen in de stad er van te overtuigen om ook op te passen is het gevolg dat de besmettingsgraad daar de helft is van het landelijke gemiddelde.
Een andere plaats in Italië heeft de voor de hand liggende stap genomen om iedereen te testen. Daardoor werd de impact van de pandemie aangrijpend verminderd.

Meer:

A Way to End the Coronavirus Catastrophe