Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Over Osho Documentatie

VVO-Commissie Bibliotheek en Documentatie

De Stichting Vrienden van Osho beijvert zich om Osho en zijn boodschap bekend te maken in Nederland. Zij doet dit voornamelijk door het project 'Osho op de Kabel', het in enkele grote steden verzorgen van uitzending van zijn toespraken.

Een andere manier om Osho's werk toegankelijk te maken voor belangstellenden is via boeken en documentatiemateriaal. De VVO heeft daarom een commissie ingesteld, die zich bezighoudt met:VVO-Commissie Bibliotheek en Documentatie

  1. Het beschikbaar maken van een zo compleet mogelijke verzameling boeken ván en óver Osho. Dit gebeurt via de KB, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
    Klik hier voor meer bijzonderheden.

  2. Het verzamelen van documentatie- en archiefmateriaal over de 'Neo-Sannyas Beweging Nederland'. Dit gebeurt via het IISG, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam.
    Klik hier voor meer bijzonderheden.

Beide projecten hebben als doel voor de toekomst in Nederland Osho's werk inzichtelijk te maken. Al dit studiemateriaal laat belangstellenden zien hoe sannyasins poogden en pogen Osho's visie daadwerkelijk vorm te geven in hun dagelijks leven.

Te denken valt niet alleen aan journalisten en studenten die een scriptie willen schrijven, maar ook aan kinderen die (bv. via fotomateriaal) iets meer te weten willen komen over het commune-leven van en met hun sannyasin-ouders.


De VVO-Commissie Bibliotheek en Documentatie,
Mayo de Oude, Satyamo Uyldert, Theo Geerlings, Almast Diedrich en Nandan Bosma

Voor contact:
Nandan Bosma
Wageningenstraat 18
2152 AN Nieuw-Vennep
telefoon: 0252-673695, mobiel: 06-1950 65 63
e-mail