Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Actueel

Osho Festival in Wajid, Den Haag, op 21 en 22 januari 2017.
Zie www.oshofestival.nl

Osho

My samasati

Ik ben hier niet om je een dogma te geven. Een dogma geeft je zekerheid. Ik ben hier niet om je een belofte voor de toekomst te doen – beloftes voor de toekomst geven zekerheid.
Ik weet wel dat je hier naar toe komt op zoek naar zekerheid, een geloof, een ‘isme’, ergens om bij te horen, iemand op wie je kunt vertrouwen. Je komt hier vanuit je angst. Je bent op zoek naar een mooi soort gevangenis – zodat je zonder enig bewustzijn kunt verder leven.
Ik ben hier alleen maar om je alert en bewust te maken. Dat wil zeggen hier-nu zijn – met alle onzekerheid die het leven meebrengt, met al het gevaar dat het leven meebrengt.                        Osho

Samasati is een term van Boeddha om zijn discipelen eraan te herinneren om elk moment bewust te beleven. Via mysamasati kun je elke dag een e-mail herinnering krijgen met een quote van Osho.
www.mysamasati.com


Osho Meditatie Handboek

 

 

Nieuwe uitgave van het Meditatie handboek
Waarom mediteren? Omdat het werkt! En waarom heet meditatie hier: eerste en laatste vrijheid? Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is.
www.osho.nl

 

 

 


Deuter - ImmortelleNieuwe cd van Deuter: Immortelle

Deuter, de componist van de muziek van de actieve meditaties van Osho, stond aan de wieg van de new age muziek. Deze veelzijdige multi-instrumentalist heeft sinds 1971 meer dan 60 cd’s gemaakt met hemelse muziek, die zijn inspiratie vooral in de natuur vindt.
De titel van de nieuwste cd en van alle afzonderlijke nummers zijn ontleend aan planten en bloemen die met hun helende kracht al duizenden jaren de mensheid hebben gediend. ‘Immortelle’ is een sterk geurende medicinale plant uit Corsica. Andere titels: Monarda (bee balm, horsemint, Oswego thee), Sonnenbraut, (sneezeweed, Ruby Tuesday), Traubensilberkerze (black snakeroot, bugbane), Lily of the Valley (Mary’s Tears, May Bells), Vervain, Binsuga, Cumara.
“My Immortelle album is an expression of gratitude to the nature of our planet with the understanding that the smallest flower may have healing powers.”
www.newearthrecords.com/music/immortelle


Zondag 20 november heeft Puja Subodhi Heijens, omringd door vriendinnen en veel liefde, haar lichaam verlaten. De crematie is op maandag 28 november van 9.45 tot 10.15 bij De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, Watergraafsmeer, 1097GA Amsterdam. Op zaterdag 3 december zal er een Death Celebration zijn in Wajid Osho Meditatie Centrum (www.wajid.nl).

“And death is not against life; it does not end life, it only brings life to a beautiful peak. Life continues even after death. It was there before birth, it is going to continue after death.  Life is not confined to the small space that exists between birth and death, on the contrary births and deaths are small episodes in the eternity of life.”   Osho


Osho’s vertellingen opnieuw belicht
In het novembernummer van Osho News heeft Shanti van Iersel zijn unieke serie van 50 verhalen over de geschiedenis van het universum beëindigd. In zijn laatste  artikel ‘This Precious Moment’  beschrijft hij hoe het universum door alle levensvormen heen zich steeds meer bewust wordt van zichzelf. Op dat moment herinnert hij zich het bekende sannyasin lied ‘The Universe is Singing a Song’ en danst hij voor  Osho.  
Dat geeft hem kennelijk veel energie, want nu start hij vanaf 11 december a.s. in Osho News met een nieuwe serie, die hij ‘Osho’s 1001 tales to his Nani’ noemt. Een inspirerende verzameling van talrijke verhalen van Osho, maar nu prachtig geïllustreerd en zonder verder commentaar aan ons doorverteld. De komende twee jaar kunnen we voorlopig wekelijks van de eerste 100 genieten, eens per week, op www.oshonews.com.


Rebellious FlowerRebellious Flower
Rebellious Flower (Rebelse bloem) is een Hindi film van Jagdish Bharti, geregisseerd door Krishan Hooda, die dit jaar is uitgekomen in India. Het vertelt het verhaal van Osho’s jeugd tot aan zijn verlichting op 21-jarige leeftijd. De film heeft de Special Mention Jury Award gewonnen op het 12e Salento International Film Festival in Italië.

De film wordt rond kerstmis met Nederlandse ondertitels uitgezonden op kabel TV in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Voor de trailer zie:
www.youtube.com/watch?v=3TbRvo_ne6s