Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Actueel

OSHO FESTIVAL - 30 & 31 aug 2014

Voor de zesde keer vindt het OSHO Festival in Centrum Djoj in Rotterdam plaats,
het thema is dit jaar: ‘Creativiteit’.
Een festival van klank en kleur met veel verschillende workshops en meditaties.
’s Avonds is er een geweldig optreden van Praful met ‘Red Fulka’.
Er is een boekenstand van Osho Publikaties en de hele dag zijn er originele toespraken van Osho op video te zien.
Voor elke deelnemer ligt er in de boekenstand een cadeau klaar, een boek van Osho:  Vrij zijn in het hier en nu, met de CD ‘Talking to the Body’.

CreativityCentrum Djoj, Anthony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam.
Voor info en boeking: www.oshofestival.nl

‘Be creative. Don't be worried about what you are doing. One has to do many things, but do everything creatively, with devotion. Then your work becomes worship. Then whatsoever you do is a prayerfulness.
And whatsoever you do is an offering at the altar.’

OSHO


Marlies Cocheret de la Morinière
Marlies Cocheret de la Morinière werd geïnterviewd door het programma 'Buddha at the Gas Pump'. In dit interview spreekt zij de eerste 15 minuten over haar Poona 2 tijd met Osho en over de periode dat ze in de Amsterdamse Osho Description: Macintosh HD:Users:wietsenauta1:Downloads:marlies-jpeg-255x300.jpgCommune woonde. Later trok zij op met Barry Long en daarna met Adyashanti, die haar vroeg om Satsangs te geven. Dit doet ze sinds het jaar 2000 met name in de USA. Marlies is in Nederland afgestudeerd als psychologe en werkt als Hakomi trainer en gediplomeerd Tantra lerares. Zij is internationaal georïenteerd en woont in Santa Cruz, USA.
Het interview is te beluisteren via
You Tube  www.youtube.com/watch?v=q-21LFV4kXk#t=15
 


SBS-6 over Osho Revival. In de late uitzending van SBS-Showroom van 4 juni j.l. werd aandacht besteed aan het feit dat o.a. de drie kinderen van de bekende Amerikaanse acteur en zanger Will Smith Osho's boeken lezen. De vraag werd gesteld of er in Hollywood sprake was van een Osho-revival: er werden korte fragmenten getoond van Madonna en Lady Gaga, die beide tijden een persconferentie lieten weten ook Osho-boeken te lezen. Gememoreerd werd Rajneeshpuram en de Rolls Royce collectie. In het programma kwam verder Ojas de Ronde kort aan het woord over spiritueel materialisme. Verwezen werd ook naar de jaren tachtig in Nederland (Discotheek 'Zorba de Boeddha') en de belangstelling voor Ramses Shaffy, sannyasin van Osho.

www.uitzendinggemist.net/aflevering/271886/Show.html  vanaf 16.00 minuten


Op zondag 23 september 2012 uitgezonden via Radio 1 en vanaf nu te beluisteren via www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/z/het-zwijgen-van-barlo---de-dood-sprint-mee.html - Het zwijgen van Barlo - een radiodocumentaire die ik maakte over het nu al dertig jaar durende stilzwijgen in een dorp in de Achterhoek nadat een opstand tegen de aangekondigde komst naar het dorp van volgelingen van Bhagwan Shree Rajneesh uit de hand loopt.
Hans van Wetering


Osho, zijn communes en het Hier en Nu
Geschreven door Antar Marc van der Heijden
Rolls Royces
De Volkskrant kent een rubriek 'Stekel'. In de krant van maandag 27 augustus 2012 stond een opmerking over een meneer die het klokhuis van een appel uit zijn auto gegooid had. Hij kreeg een hoge boete, vond dat onterecht -en liet dat voorkomen. De rechter veroordeelde hem tot betaling, zij het van een lager bedrag. Journalist Sander van Walsum schreef: 'Het feit dat de man een rode VW-cabriolet reed zal er ongetwijfeld toe bijgedragen hebben dat hij aanvankelijk met 180 Euro werd beboet.' Het publiek zal gedacht hebben 'wat een patser, zoals ze dat ook gedacht hebben bij een bericht in de krant over de in beslagname van 12 Ferrari's van een frauduleuze vastgoedhandelaar.' Deze laatste was een klein krabbelaartje vergeleken met Bhagwan die 96 Rolls Royces bezat, aldus Sander van Walsum. Hij haalt hierbij Ramses Shaffy aan: 'Eén Rolls-Royce is belachelijk. twee Rolls-Royces zijn een schande, maar 96 Rolls-Royces zijn een grap!'

Vieren als levenskunst, met meditatie ideeën
Geschreven door drs. Donna van der Steeg.