Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Actueel

Swami Anand Veeresh overleden

In de avond van dinsdag 27 januari  heeft swami Anand Veeresh zijn lichaam verlaten. Hij was een echte Osho lover en heeft ook veel mensen de weg naar Osho gewezen. Nu is hij met zijn Meester verenigd.

Veeresh werd geboren in 1938 in New York als Danny Yuson-Sanchez. Van zijn 14e tot zijn 28e jaar was hij verslaafd aan drugs, maar kwam daarvan los in een ontwenningskliniek in Phoenix House. Daar gradueerde hij als de beste verslavingsspecialist en werd door de Britse regering uitgenodigd in Londen een ontwenningskliniek op te richten (Phoenix House London). Ook de Nederlandse overheid vroeg hem daarna  om  in ons land een trainingsprogramma voor verslavingstherapeuten op te zetten.

In 1974 ontmoette hij zijn spirituele Meester Osho en kreeg de naam Anand Veeresh, wat 'bliss beyond fear' betekent. In 1978 stichtte hij in Nederland de Humaniversity die een breder doel had dan alleen verslavingstherapeuten opleiden. Zijn motto was: 'met mensen werken voor een betere wereld'. En zijn geheim: liefde.

In de Humaniversity ontwikkelde hij veel nieuwe therapeutische processen en gaf hij de Osho meditaties ook een nieuwe kleur met zijn Sociale meditaties en de Aum meditatie, die wereldwijd bekendheid kregen. Ook ontwikkelde hij de Osho-Do, een eigen systeem van Oosterse vechtsporten. In zijn spaarzame vrije tijd schilderde hij graag en gaf ook een aantal CD's uit onder het label van The Humaniversity Sound.

We zullen hem blijven herinneren als een echte hart-mens die de vrijheid liefhad en een inspiratie was voor talloze sannyasins en vrienden van Osho.

On Saturday January 31st we are going to have the farewell ceremony for Veeresh.
You are welcome to come and say goodbye to him at 14:00 hrs. 

Premdip, Shikhara and the Humaniversity Family

Voor actuele informatie zie: www.humaniversity.com

Goodbye My Beloved Friend My Master - Veeresh Denny Yuson-Sanchez 1938-2015 (YouTube)

Veeresh

Death Meditation with Veeresh
Veeresh with Deva Premal and Miten

Het interview in de Nederlandse Rajneesh Times van 26 okt 1987 (PDF 3,2 Mb)


Marlies Cocheret de la Morinière
Description: Macintosh HD:Users:wietsenauta1:Downloads:marlies-jpeg-255x300.jpgMarlies Cocheret de la Morinière werd geïnterviewd door het programma 'Buddha at the Gas Pump'. In dit interview spreekt zij de eerste 15 minuten over haar Poona 2 tijd met Osho en over de periode dat ze in de Amsterdamse Osho Commune woonde. Later trok zij op met Barry Long en daarna met Adyashanti, die haar vroeg om Satsangs te geven. Dit doet ze sinds het jaar 2000 met name in de USA. Marlies is in Nederland afgestudeerd als psychologe en werkt als Hakomi trainer en gediplomeerd Tantra lerares. Zij is internationaal georïenteerd en woont in Santa Cruz, USA.
Het interview is te beluisteren via
You Tube  www.youtube.com/watch?v=q-21LFV4kXk#t=15  


Osho, zijn communes en het Hier en Nu
Geschreven door Antar Marc van der Heijden


Vieren als levenskunst, met meditatie ideeën
Geschreven door drs. Donna van der Steeg.