Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Actueel

Perspublikaties in het Parool, de Volkskrant en Metro

In het Parool van 20 januari 2015 stond een artikel over de Mevlana Commune in Amsterdam van journalist Marc Kruyswijk, met als inleidende tekst 'Hij overleed 25 jaar geleden, maar de beweging die Bhagwan naliet, is springlevend. Alleen zijn de leden nu minder zichtbaar.' De Volkskrant van 23 februari 2015 had, eveneens in het kader van 'Osho 25 jaar geleden', een foto van Osho op de voorpagina en een artikel van drie pagina's met tekst en foto's. Het artikel, van de hand van Rob Gollin, geeft een historisch overzicht en wijdt verder aandacht aan de Osho Humaniversity (overlijden van Veeresh) en aan de Mevlana Commune. METRO van 25 februari 2015 publiceerde eveneens een stukje over de 'Goeroe der Goeroes', van de hand van columniste Elfie Tromp.
Zie pdf van het artikel in de Volkskrant
Naar aanleiding van de reportage stuurden Frank Cliné, zie pdf, en door Robert Zwemmer, zie pdf, een brief aan de redactie van de Volkskrant. Beide reakties werden niet geplaatst .


Marlies Cocheret de la Morinière
Description: Macintosh HD:Users:wietsenauta1:Downloads:marlies-jpeg-255x300.jpgMarlies Cocheret de la Morinière werd geïnterviewd door het programma 'Buddha at the Gas Pump'. In dit interview spreekt zij de eerste 15 minuten over haar Poona 2 tijd met Osho en over de periode dat ze in de Amsterdamse Osho Commune woonde. Later trok zij op met Barry Long en daarna met Adyashanti, die haar vroeg om Satsangs te geven. Dit doet ze sinds het jaar 2000 met name in de USA. Marlies is in Nederland afgestudeerd als psychologe en werkt als Hakomi trainer en gediplomeerd Tantra lerares. Zij is internationaal georïenteerd en woont in Santa Cruz, USA.
Het interview is te beluisteren via
You Tube  www.youtube.com/watch?v=q-21LFV4kXk#t=15  


Osho, zijn communes en het Hier en Nu
Geschreven door Antar Marc van der Heijden


Vieren als levenskunst, met meditatie ideeën
Geschreven door drs. Donna van der Steeg.